Η άγνωστη φιλική σχέση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου με τον Άκη Σιδηρόπουλο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αίσθηση προκάλεσε σε αρκετούς η παρουσία του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Σωτήρη Λυμπερόπουλου το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κυψέλης, όπου φιλοξενήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

“Τι δουλειά έχει ένας ποδοσφαιριστής σε έναν αγώνα βόλεϊ;”, τον ρωτήσαμε όταν τον είδαμε και τον προσεγγίσαμε, λίγο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. “Ε, έπαιζε η ομάδα από την Θράκη και είπα να έρθω να την υποστηρίξω”, μας είπε χαριτολογώντας και πρόσθεσε: “Έχω άλλωστε και αρκετούς φίλους στον Εθνικό!”.

“Αλήθεια; Ποιουουους;”, η αυτονόητη ερώτηση αλλά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε για την ολοκλήρωση της απάντησης. Εκείνη την ώρα είχε μόλις ολοκληρώσει τις δηλώσεις του ο αρχηγός του Εθνικού Άκης Σιδηρόπουλος, που επανέλαβε μάλιστα και στην Αθήνα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Αμέσως Άκης και Σωτήρης άρχισαν να συζητάνε. Γνωρίζονται από παλιά. Με ενδιαφέρον ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης, που μετά από τόσα χρόνια στην περιοχή μας αισθάνεται Θρακιώτης, ρωτούσε τον αρχηγό του Εθνικού για την κατάσταση της υγείας του, δεδομένου ότι στον αγώνα έπαιξε έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση.

Από την πλευρά του, ο Σιδηρόπουλος ρώτησε για την πορεία του στην Καλλιθέα. Ως γνωστόν, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από την Skoda Ξάνθη, μετά από έξι σερί σεζόν με την ομάδα της Θράκης στην Super League. Ο Μεσήνιος είχε έρθει στα Πηγάδια το 2007 και ρίζωσε πάνω από μισή δεκαετία.

Το καλοκαίρι φηλολογήθηκε για τέσσερις ομάδες και πλέον υπερασπίζεται τα δοκάρια της Καλλιθέας, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής…