Η προϊστορία των αγώνων του Πανθρακικού με τον Εργοτέλη

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Από δύο νίκες έχουν Πανθρακικός και Εργοτέλης στις μεταξύ τους συναντήσεις που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα της Super League με τις ομάδες να έχουν καταφέρει να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου τους. 

Οι πρώτες μάχες δόθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 με τον Εργοτέλη να «χαλάει» τα εγκαίνια του Πανθρακικού στη Super League καθώς στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής είχε επιβληθεί με 2-1 μέσα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής. Μπορεί ο Ενρίκες να είχε δώσει το προβάδισμα στο 32ο λεπτό αλλά 2 γκολ του Ογκουνσότο στο 2ο ημίχρονο έδωσαν τη νίκη στους Κρητικούς.

Ο Πανθρακικός πήρε τη ρεβάνς στις 3 Ιανουαρίου 2009 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλεμάν στο Παγκρήτιο Στάδιο δίνοντας στην ομάδα του 3 πολύτιμους βαθμούς. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε αγωνιστεί με τους Ρόκα, Αγγελόπουλο, Ζαπρόπουλος, Κλεμάν, Βελάσκο, Πόνσε, Ολίσε, Λόπες, Χαραλάμπους, Ριέρα και Ντιαλό με τους Κωνσταντινίδη, Ματάϊς και Μπαχαρίδη να περνάνε ως αλλαγή.

Την επόμενη χρονιά οι ομάδες κέρδισαν στις έδρες τους με τον Εργοτέλη να κερδίζει 4-0 στην έδρα με τέρματα των Ζούνιορ, Μπούντιμιρ, Μπέτο και Λεάλ. Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός κέρδισε με 3-2 με τέρματα που σημείωσαν οι Καζάκης, Λόπες και Αρσενίεβιτς. Για τους φιλοξενούμενους είχαν σκοράρει οι Ορφανός και Κορδονούρης. Ο Πανθρακικός που είχε στον πάγκο του τον Παύλο Δερμιτζάκη αγωνίστηκε με τους Ρόκα, Σακελλαρίου, Ματεντζίδη, Ιασωνίδη, Μαρσέλο, Κανωτίδη, Ρομπέρ, Λόπες, Μπέλεκ, Παπουλή και Καζάκη ενώ ως αλλαγή είχαν περάσει οι Παπαδόπουλος, Αρσενίεβιτς και Μπαχαρίδης.