Όταν ο Παπανδρέου έτρεχε με φόρμα του Πανθρακικού στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας…

Γράφει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με αφορμή τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διεξάγεται το πρωί της Κυριακής (10/11), το ThrakiSportS θυμάται την αντίστοιχη διοργάνωση τρία χρόνια πριν, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προς έκπληξη όλων εμφανιστεί για να τρέξει με μια φόρμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του… Πανθρακικού, σε έναν επετειακό αγώνα για την συμπλήρωση 2.500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα.

Αυτό που τότε είχαν προσέξαν όλοι στα τηλεοπτικά πλάνα είναι ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με μαύρο αθλητικό outfit, γυαλί ηλίου και πορτοκαλί αθλητικό πατούμενο, λαμβάνοντας μέρος στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων που διοργανώθηκε παράλληλα με τον μαραθώνιο (όπως και φέτος άλλωστε). Μάλιστα, φρόντισε να έχει και τσαντάκι μέσης, από το οποίο ξεχώριζε το mp3 player με τα πορτοκαλί ακουστικά.

Ωστόσο ελάχιστοι είχαν δει ότι μετά τον αγώνα και τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, χρειάστηκε να φορέσει φόρμα για να μην αρπάξει κανένα κρυολόγημα, η οποία δεν ήταν τυχαία. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία αρχείου, ήταν μια φόρμα του… Πανθρακικού (με το γνωστό σήμα της ομάδας με τον πυρσό στο αριστερό πέτο).

Το πώς βρέθηκε μια φόρμα της ομάδας της Κομοτηνής να.. ντύνει τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας είναι κάτι που δεν μάθαμε ποτέ. Οι υποψίες έπεσαν στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και στενό του συνεργάτη Γιώργο Πεταλωτή, πρώην βουλευτή Ροδόπης, αλλά αυτές οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. 

Τρία χρόνια πάντως μετά από εκείνη την στιγμή, εκτιμάται ότι δύσκολα θα υπάρξουν πολιτικές παρουσίες για να τρέξουν στον Μαραθώνιο. Άλλωστε, την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η μαραθώνια διαδικασία στην Βουλή για την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της κυβέρνησης, που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία, οπότε οι πολιτικοί μας έχουν άλλου είδους τρεξίματα…