Έκοψαν τους Θρακιώτες Παραολυμπιονίκες από τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Σε κορυφαίο γεγονός για την Αθήνα αλλά και γενικά για την Ελλάδα εξελίσσεται η διοργάνωση του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στην κλασική διαδρομή παράλληλα με τους λαϊκούς αγώνες πέντε και δέκα χιλιομέτρων, στους οποίους αναμένεται να λάβουν μέρος 20.000 πολίτες ανάμεσα στους οποίους και πολλοί Θρακιώτες.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτούς δεν θα είναι οι δύο θρακιώτες παραολυμπιονίκες, ο κομοτηναίος Άλεξ Ταξιλδάρης αλλά και ο… εκ μεταγραφής (αφού έχει κάνει αίτηση μεταδημότευσης στην Κομοτηνή) Μάκης Καλαράς. Όπως έγινε γνωστό, λόγω τεχνικών δυσκολιών από τη μεριά της οργανωτικής επιτροπής του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου, δεν έγινε δεκτή η έκτακτη συμμετοχή των δύο Παραολυμπιονικών.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος “Περπατώ”, ενημερώθηκε ότι παρόλο που οι δύο αθλητές έχουν πάρει στο παρελθόν μέρος σε άλλα… ‘πανηγυρια’  χωρίς καμία επιπλοκή σε καμία από τις διαδρομές, θεωρούνται… “επικίνδυνοι” για την κλασσική διαδρομή. με το δίκιο του διαμαρτύρεται ότι προφανώς κάποιοι έκριναν ότι δύο χειρήλατα είναι όντως “πολύ επικίνδυνα” ανάμεσα σε τόσους χιλιάδες δρομείς.

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης και ο Μάκης Καλαράς, μετά την κόκκινη κάρτα που έλαβαν από την οργανωτική επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δίνουν πλέον ραντεβού στον επόμενο Μαραθώνιο  ‘Μέγα Αλέξανδρο’ της Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο…