Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στον αγώνα Αίας Ευόσμου – ΓΕΑ

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μεγάλη νίκη με 3-1 σετ πέτυχε η ΓΕΑ μέσα στον Εύοσμο επί του πολύ ισχυρού Αίαντα, κατακτώντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δείχνοντας ότι θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για όλους τους αντιπάλους.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που αγωνίστηκε έχοντας στον πάγκο ως τεχνικό τον έφορο της ομάδας κ. Κρεούζη, πήρε μια σημαντική επικράτηση παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς τους Κώστα Χατζίδη και Χρήστο Κίτσιο.

Το κλειδί στην εμφάνιση της ομάδας ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά του πασαδόρου Γατέλα, ο οποίος στους προηγούμενους τρεις αγώνες δεν είχε συμμετάσχει λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της ομοσπονδίας να του εκδώσει το δελτίο.

Η ΓΕΑ ξεκίνησε δυναμικά και πήρε το πρώτο σετ με 21-25, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι κατακτώντας με 25-22 το δεύτερο και ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με πανομοιότυπο τρόπο η ΓΕΑ πήρε τρίτο και τέταρτο σετ με 23-25 και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Κινητήριος μοχλός του Ευόσμου ήταν ένας Εβρίτης, ο ορεστιαδίτης Σκαρλατίδης, που ήταν ο βασικός πασαδόρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει η ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αλλαγή που έγινε την τελευταία στιγμή, η αναμέτρηση ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα, δυο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο και ανακοινωμένο, προκριμένου να διευκολυνθεί η ΓΕΑ στην επιστροφή της στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σετ: 21-25, 25-22, 23-25, 23-25

ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Κοτουνιδης): Παπάζογλου, Καρασαβίδης Σκαρλατίδης, Κουγκουρας, Τσάρας Παπαπαναγιώτου, Βαφέας (λ) / Ζολώτας, Ιωακειμίδης.
ΓΕΑ (Κρεούζη):Αρχοντουδης, Αμαριανάκης, Αλεξάκης, Γατέλας, Χριστόφας, Κώτας, Δημητρούδγς (λ) /  Δαλδαδερένης, Τασάκος, Κωνσταντινίδης