Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Ορεστιάδας – Ηρακλή

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Σε ένα ντέρμπι που δικαιολόγησε απόλυτα τα ονόματα των δύο αντιπάλων μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο “Νίκος Σαμαράς” από σχεδόν χίλιους φίλους του Ομίλου, η Ορεστιάδα έδειξε τα δόντια της στον Ηρακλή έξι χρόνια μετά την τελευταία επίσημη αναμέτρηση τους κερδίζοντας 3-1, όπως είχε κάνει πριν ένα μήνα και στο τουρνουά του Σουφλίου.

Στο πρώτο σετ οι πράσινοι του Νίκου Αντωνιάδη ξεκίνησαν αγχωμένοι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι από το 16-16 και μετά και ευτύχησαν να το κατακτήσουν με 25-20. Στο δεύτερο σετ είχαμε παρόμοιο ξεκίνημα, όμως ο γηραιός βελτιώνοντας το μπλοκ του κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του ως το τέλος, να το κατακτήσει με 22-25 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο τρίτο σετ πάλι η Ορεστιάδα ξεκίνησε αρνητικά, βρέθηκε πίσω και με 13-16, όμως ο Νίκος Αντωνιάδης βρήκε τη λύση του προβλήματος βάζοντας μέσα στο τερέν τον Διαμαντίδη ο οποίος βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα των πρασίνων σε άμυνα και επίθεση και έτσι σε ένα σετ ντέρμπι η Ορεστιάδα φάνηκε πιο ψύχραιμη και κατάφερε τελικα΄να το κερδίσει με 25-23.

Με φόρα από το τέλος του τρίτου σετ και ανεβασμένη ψυχολογία, στο τέταρτο ήρθε η ολική κατάρρευση του Ηρακλή. Ο ΑΟΟ το κατέκτησε εξαιρετικά εύκολα με 25-12 και με αυτό το 3-1 οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη ΜΕΝΤ, έχοντας ως κορυφαίο του αγώνα τον Γιάννη Καρδαμανίδη που πλαισιώθηκε από τους πολύ καλούς Δημητρούδη, Κεμανετζή και Διαμαντίδη.

Αργά τη νύχτα η διοίκηση του ΑΟΟ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο: “Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε απόψε στο Νικόλαος Σαμαράς και στήριξε με την ψυχή του την ομάδα μας απέναντι στον Ηρακλή εσείς είστε αυτοί που μας δίνετε δύναμη για εσάς υπάρχει αυτή η ομάδα ευχαριστούμε ειδικά τον κολυμβητικό σύλλογο Νηρέα Ορεστιάδας που παρευρέθηκε στον αγώνα και έβαλε και αυτός ένα λιθαράκι για την νίκη!!! ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Νικόλαος Σαμαράς για το Σάββατο 30/11!!! Έως τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε:ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΙΣΤΗ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ”.

Τα σετ: 25-20, 22-25, 25-23, 25-12.

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αντωνιάδης): Κεμανετζής, Βλασακίδης, Χουσίδης, Καρδαμανίδης, Δημητρούδης, Κων/νίδης (λ), Ποτολίδης,Πεντίδης, Διαμαντίδης, Προδρομίδης,
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Πάτρας): Τσιάρας, Γεροβασιλείου, Θεοδόσης, Τσιράκης, Ευγενίδης, Ιωαννίδης, Σταυρακάκης, Δούβρος, Τζιουμάκας, Τσολάκος.