Σάλος και αντιδράσεις από την αποκάλυψη του ThrakiSportS για τον διπλό ορισμό αγώνων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Αίσθηση σε όλη τη χώρα προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSportS για την παγκόσμια πρωτοτυπία της διεξαγωγής δύο επίσημων αγώνων, ενός για το πρωτάθλημα και ενός για το κύπελλο, ανάμεσα στις ίδιες ομάδες, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια μέρα, με διαφορά μόλις δύο ωρών.

Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και Ερμής Δράμας θα παίξουν στις 11.00 το πρωί της Κυριακής για το Κύπελλο Ελλάδος και στη 13:00 το μεσημέρι για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. “Απίστευτο και όμως ελληνικό”, σχολίασε την Παρασκευή το Sport24, που επέλεξε μάλιστα να κάνει το θέμα ως ένα από τα κύρια θέματά του. Εκεί γράφτηκε χαρακτηριστικά: “Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό των ελληνικό αθλητισμό αφού βλέπουμε ακόμα και μεγάλες ομάδες να κάνουν πολύωρα ταξίδια με πούλμαν, ενώ πριν από λίγα χρόνια ταξίδευαν πάντα αεροπορικώς. Το πρόβλημα όσο φτάνουμε στα τοπικά πρωταθλήματα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και οι ομάδες κάνουν πραγματικά ό,τι περνά από το χέρι τους για να γλυτώσουν χρήματα. Καλύτερο παράδειγμα από αυτό που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει“.

Το θέμα απασχόλησε και τις εφημερίδες, όπως το Φως των Σπορ, το Goal News και την Sport Day. Αναδημοσίευση υπήρξε από δεκάδες sites και blogs, ενώ ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης, ελάχιστες ώρες μετά την αποκάλυψη του θέματος από το ThrakiSportS, το αναπαρήγαγε η κορυφαία αθλητική ηλεκτρονική εφημερίδα Gazzetta. Μάλιστα, εκεί υπήρξαν και αρκετά σχόλια από αναγνώστες, αλλά και από τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.

“Πριν μερικά χρόνια στην Φινλανδία δύο ομάδες της α’ κατηγορίας ποδοσφαίρου ήταν να παίξουν για το κύπελλο και για το πρωτάθλημα και παίξαν έναν αγώνα και για τις δυο διοργανώσεις. Το μόνο ελληνικό στην όλη υπόθεση είναι η διάθεση να κατακρίνουμε τα πάντα”, σχολίασε ένας αναγνώστης θεωρώντας λαϊκίστικο τον τίτλο περί “παγκόσμιας πρωτοτυπίασ”, για να λάβει ωστόσο απάντηση από άλλο αναγνώστη: “Και επειδη το κανανε οι Φινλανδοι, παει να πει οτι ειναι και σωστο? Τι ειναι οι Φινλανδοι, οι Παπας και εχουν το αλάνθαστο?”.

“Καλα δεν μπορουν να κατσουν μια μερα παραπανω εκει? Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα? Το δευτερο ματς θα ναι πεθαμενοι VS ψοφιοι!”, σχολιάζει άλλος αναγνώστης για να λάβει απάντηση από τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης: “Ναι είναι πράγματι πολύ κουραστικό αν…..παίξουν οι ίδιες κοπέλες και στα δυο παιχνίδια. Όμως και οι δύο ομάδες έχουν έμψυχο υλικό ώστε να γίνει και το δεύτερο παιχνίδι με τους ίδιους όρους με το πρώτο. Οπότε το μόνο που θα γίνει είναι να εξοικονομηθούν χρήματα…..και ο κόσμος που θα έχει τον χρόνο να απολαύσει δύο ανταγωνιστικές ομάδες”.

Νωρίτερα ο Φοίνικας είχε σχολιάσει: “Είναι πράγματι πρωτότυπο? Μήπως έχει γίνει μόλις πέρυσι σε αγώνες της Α2 (ακόμη πιο σοβαρή κατηγορία) όπου μία ομάδα προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα έπαιξε Σάββατο ένα παιχνίδι Κυριακή το δεύτερο και μετά γύρισε στην βάση της? Να βοηθήσετε λίγο παιδιά στο να προβάλουμε την αδυναμία του οποιουδήποτε υπεύθυνου ( Γ.Γ.Α. – Ε.Ο.ΠΕ.) οργανισμού να πληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την δραστηριότητά τους ώστε να λείπουν από την καθημερινότητα των σωματείων τέτοιες καταστάσεις?”.

Πάντως, γεγονός είναι ότι όπως προκύπτει και από τον ντόρο που προκλήθηκε, η πατέντα αυτή που αποφασίστηκε να εφαρμοστεί στα παιχνίδια του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης με τον Ερμή Δράμας δεν είναι κάτι το σύνηθες. Γεγονός επίσης είναι ότι οι ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι προφανές ότι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση για να διευκολυνθούν. Γεγονός είναι ότι αυτός που κερδίζει από αυτήν την απόφαση δεν είναι η ομάδα του Έβρου αλλά ο Ερμής Δράμας που δεν θα χρειαστεί να κάνει δυο ταξίδια στην Αλεξανδρούπολη και προς τιμήν της η ομάδα του Φοίνικα δέχτηκε να την διευκολύνει σε αυτό.

Ως ThrakiSportS είμαστε χαρούμενοι διπλά, όχι μόνο γιατί ένα δημοσίευμά μας πήρε τόσο μεγάλη έκταση αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι αυτό το site αποτελεί την πρώτη πηγή ενημέρωσης όλων των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας για όσα συμβαίνουν στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης, αλλά και επειδή πληροφορούμαστε ότι η αποκάλυψη αυτή θορύβησε τα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι δημοσιοποίησε σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών στην Ελλάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία του βόλεϊ με τα χρωστούμενα που υπάρχουν για τα οδοιπορικά και την συνεχή μετακύληση των εξόδων προς αυτά…