Με Άνθιμο και Λαμπάκη ο αγιασμός του ΑΟΕΓΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με επιτυχία και απήχηση πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός του Αθλητικού Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής το περασμένο Σάββατο (2/11) στις εγκαταστάσεις του ΤΟΛ. Τα μηνύματα και η εικόνα της εκδήλωσης δημιούργησαν αισιοδοξία και ελπίδα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής στην ευρύτερη ακριτική περιοχή μας.

Το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής είναι ένα ευγενές, δύσκολο και συναρπαστικό άθλημα, που αποτελεί την βάση για όλα τα αθλήματα. Βασίζεται και στηρίζεται στα ψυχικά αποθέματα (αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, επίτευξη στόχου, αγωνιστικότητα κ.τ.λ.) που αναπτύσσονται παράλληλα με τις σωματικές ασκήσεις(τεχνική ,δύναμη, πολυπλευρικότητα κ.τ.λ.) που προϋποθέτει το άθλημα και γίνονται εφόδια για την περεταίρω εξέλιξη των παιδιών στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής τους κατά την ενηλικίωση τους.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο ο οποίος με την ομιλία του τόνισε, την σημασία ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό, όπως και τα ευεργετήματα που αποκτούν τα παιδιά μέσω της ενόργανης γυμναστικής. Παρευρέθησαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούλης Ευάγγελος Λαμπάκης,ο αντιδήμαρχος Χρηστος Γερακόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Ευαγγελος Μητιλινιός.

Τίμησαν επίσης τον σύλλογο με την παρουσία τους οι αθλητές της Εθνικής Ομάδος Ενόργανης Γυμναστικής Μαγδαληνή Τριχοπούλου και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι στην ομιλία τους επισήμαναν την σπουδαιότητα ενασχόλησης των παιδιών με την ενόργανη γυμναστική, όπως επίσης και την σημασία της στήριξης των γονέων στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά ακολουθώντας αυτό το άθλημα. Επίσης οι δύο αθλητές τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας υγιών προτύπων που μόνο ευεργετικά μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών, όπως επίσης την στήριξη του “νους υγιής εν σώματι υγιή”.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης εστίασαν την ομιλία τους και επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα της στέγασης του συγκεκριμένου αθλήματος και των δύσκολων συνθηκών προπόνησης των παιδιών που χρόνια απασχολεί τον σύλλογο, όπως επίσης για την συστηματική και μεθοδική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, πως με τις συνθήκες που επικρατούν ο σύλλογος διαπρέπει στις μικρές ηλικίες και αντιπροσωπεύει επάξια τον αθλητισμό του τόπου μας, πανελλαδικά. Αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Λαμπάκη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το παλιό κολυμβητήριο θα γίνει το «Σπίτι της Γυμναστικής», λύνοντας ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα στέγασης και συνθηκών της ενόργανης γυμναστικής.

Τέλος, ο πρόεδρος του Α.Ο.Ε.Γ.Α. Νεκτάριος Κελεσίδης ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογο ,τους προπονητές για την ποιοτική δουλειά τους, όπως επίσης και όλους τους αρωγούς των προσπαθειών του συλλόγου για την ανάδειξη και την εξέλιξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής στην ευρύτερη περιοχή μας.