Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για την απόκτηση του Δημήτρη Γούτα από την ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μετά την οριστική, όπως όλα δείχνουν, συμφωνία των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Τάσο Αυλωνίτη ώστε ο στόπερ του Πανιωνίου να αποτελεί μια ακόμη κίνηση των “κιτρινόμαυρων” ενόψει της επόμενης περιόδου και της παρουσίας της ΑΕΚ στην Β’ Εθνική, επανήλθε στο προσκήνιο και το όνομα του Δημήτρη Γούτα.

Οπως αναφέρουν αθηναϊκά δημοσιεύματα, μετά και από αυτήν την μεταγραφή, η ΑΕΚ θα βάλει μπρος για την επόμενη κίνησή της, η οποία σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα αναμένεται να είναι ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης. “Είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην θέση των στόπερ και αποτελεί και αυτός εκλεκτός των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι κοντά στην απόκτηση του”, αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Το όνομα του Γούτα έχει ακουστεί στο παρελθόν και για άλλες ομάδες, ακόμα και για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η φημολογία για την ΑΕΚ φούντωσε μετά την δημοσιοποίηση της μεταγραφής – έκπληξης του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ, η οποία θα ενεργοποιηθεί όμως από το καλοκαίρι και μετά. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι τότε με ανακοίνωσή του ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος είχε απαντήσει στην σεναριολογία, τονίζοντας ότι ο Γούτας δεν έχει προσφέρει ακόμα στην Ξάνθη αυτά που πρέπει και άρα δεν πωλείται.

Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πανόπουλος, εκεί, κατά τα τέλη Ιουλίου: “Ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, ομάδες από την Ζιμπάμπουε, ομάδες από τον Ισημερινό, ζητάνε τον Γούτα. Ο Γούτας δεν θα μεταγραφεί πουθενά για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου, αν δεν προσφέρει πρώτα στην ομάδα του. Επειδή λοιπόν ακόμη είναι πολύ μικρός και δεν έχει προσφέρει, πρώτα θα προσφέρει στην ομάδα του και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Αυτά”.

Τρεισίμισι μήνες μετά, τα σενάρια επανέρχονται…