Αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που έστειλε η ΟΥΕΦΑ μέσω ΕΠΟ για την Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ, κατά της συντηρητικής κατάσχεσης και προσωρινής δέσμευσης, που είχε καταθέσει η εταιρεία PC Systems, έκανε δεκτή με απόφαση του, το Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus.

Έτσι η ΕΠΟ μπορεί να κινεί τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο μέσο είχε δεσμευθεί από την εταιρεία. Κατά συνέπεια, θα πληρωθούν κανονικά οι ομάδες που έκπροσώπησαν την χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανάμεσά τους και η Skoda Ξάνθη, με τα χρήματα που έχει καταθέσει η ΟΥΕΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΥΕΦΑ κατέθεσε συνολικά 800.000 ευρώ για τις συμμετοχές του τελευταίου ενός χρόνου στα ευρωπαϊκά κύπελλα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Skoda Ξάνθη. 

Η PC Systems που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την «κάρτα υγείας» των ποδοσφαιριστών, είχε κάνει αίτημα για συντηρητική κατάσχεση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στις απαιτήσεις της ΕΠΟ στους χορηγούς και στον λογαριασμό της ΕΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς. Πλέον oι δύο πλευρές ανανεώνουν το δικαστικό τους ραντεβού τον Ιανουάριο του 2014, οπότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.