Δεσμεύτηκαν τα χρήματα που έστειλε η ΟΥΕΦΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της Ξάνθης!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ για το μπόνους της συμμετοχής και των βαθμών που κατέκτησε στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι (με την ιστορική νίκη – πρόκριση επί της Λίνφιλντ στην Β. Ιρλανδία) περίμενε αυτές τις μέρες η Skoda Ξάνθη αλλά δεν τα είδε στους λογαριασμούς της!

Ο λόγος; Όχι, δεν καθυστέρησαν να έρθουν τα χρήματα. Η ΟΥΕΦΑ είναι τυπική σε αυτά και τα κατέθεσε κανονικά. Ωστόσο, τα κατέθεσε σε λογαριασμό της ΕΠΟ για να διατεθούν μέσω αυτής στις ομάδες. Όμως η συντηρητική κατάσχεση που κατέθεσε η εταιρεία “PC System” στην ΕΠΟ οδήγησε στην προσωρινή δέσμευση των χρημάτων που κατέθεσε η UEFA στις ελληνικές ομάδες, που έπαιξαν πέρυσι στα κύπελλα Ευρώπης.

Την αποκάλυψη έκανε ο καλός συνάδελφος Βασίλης Ποντικός στο SoccerPlus. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται εκεί, η “PC System”, που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την «κάρτα υγείας» των ποδοσφαιριστών (υπόθεση που διερευνά η ελληνική δικαιοσύνη λόγω των χειρισμών της ομοσπονδίας), δέσμευσε το ποσό των 800.000 που κατέθεσε η UEFA για τις ελληνικές ομάδες Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και SKODA Ξάνθη.

Μάλιστα, στα χρήματα που δεσμεύτηκαν από τον λογαριασμό στην “Τράπεζα Πειραιώς” λέγεται πως είναι και μέρος της μισθοδοσίας των υπάλληλων της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η PC System έχει κάνει συντηρητική κατάσχεση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στις απαιτήσεις της ΕΠΟ στους χορηγούς και στον λογαριασμό της ΕΠΟ στην “Τράπεζα Πειραιώς”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΠΟ έκανε αίτηση άρσης της προσωρινής δέσμευσης στο Πρωτοδικείο, ώστε να καταβάλει τα χρήματα στις ομάδες και τους υπαλλήλους, με την απόφαση από το δικαστήριο να αναμένεται να βγει σήμερα Πέμπτη (7/11).

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, τα χρήματα της Ξάνθης και των άλλων ομάδων θα παραμείνουν «παγωμένα» μέχρι το Ιανουάριο του 2014, όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.