Παίκτες του Πανθρακικού στην δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Κομοτηνής η παρουσία αντιπροσωπίας τεσσάρων παικτών του Πανθρακικού στην ετήσια δεξίωση που διοργανώνει το Τουρκικό Προξενείο, με την αφορμή την επέτειο εγκαθίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας

Η φετινή εκδήλωση ήταν ξεχωριστή. Αφενός η Τουρκική Δημοκρατία γιόρταζε την 90ή επέτειο της γέννησής της, κάτι που στην γειτονική χώρα γιορτάστηκε με την παρουσίαση του «έργου του αιώνα» όπως τουλάχιστον χαρακτήρισαν οι τουρκικές αρχές το Μαρμαράι, μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων, ένα τμήμα της οποίας, μήκους 1.400 μέτρων, περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει πλέον την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία μέσα σε μόλις 4 λεπτά. Είναι το πρώτο τούνελ του κόσμου που συνδέει δύο ηπείρους και είναι σχεδιασμένο να αντέχει τους σεισμούς. Σύμφωνα με ανταποκριτές, η υποθαλάσσια σιδηροδρομική γραμμή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη σιδηροδρομική σύνδεση Λονδίνου-Πεκίνου μέσω Τουρκίας.

Η σύνδεση αυτή Ευρώπης και Ασίας ήταν ο ένας λόγος για τον οποίον ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ δήλωσε υπερήφανος. Ο άλλος λόγος όμως ήταν ότι η γιοτή που ο ίδιος διοργάνωσε στο ξενοδοχείο “Χρήστος και Εύη” ήταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών. Όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής “Χρόνος“, ο οικοδεσπότης της δικαίως δήλωνε περήφανος για την προσέλευση του κόσμου, αφού πολιτικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, διπλωμάτες, αθλητές αλλά και ψευτομουφτήδες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά στον Τούρκο Πρόξενο Ιλχάν Σενέρ. 

Στις παρουσίες που ξεχώρισαν, όχι ακόμα και λόγω της αμφίεσης αφού όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ήρθαν στη δεξίωση με τις πράσινες αθλητικές φόρμες, ήταν αυτές των τεσσάρων παικτών του Πανθρακικού. Οι Ντενίζ Μπαϊκαρά, Μαμούτ Σεϊδάν, Χοσέ Μαξίμ και Πάπε Εμπό είπαν χρόνια πολλά στον πρόξενο, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις (τους βλέπετε στην φωτογραφία με τον τούρκο πρόξενο στην μέση). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του Πανθρακικού παραβρέθηκε σε δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου και όπως ήταν φυσιολογικό, απέσπασε τα περισσότερα σχόλια, τόσο κατά την διάρκεια της διεξίωσης όσο και τις επόμενες μέρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων τόσο από τη μουσουλμανική μειονότητα όσο και από τη χροιστιανική πλειονότητα, ενώ παραβρέθηκε και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη Νίκος Πιπερίγκος. Σε μήνυμά του, ο Τούρκος Πρόξενος εξέφρασε τη χαρά του γιατί δύο εθνικές επέτειοι, η 28η Οκτωβρίου για την Ελλάδα και η 29η Οκτωβρίου για την Τουρκία διαδέχτηκαν η μία την άλλη και ευχήθηκε η ελληνοτουρκική φιλία να είναι πολύχρονη.