Αυτή είναι η αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον επόμενο ευρωπαϊκό του αγώνα!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στην Λευκορωσία κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να δώσει εντός του Δεκεμβρίου τον επόμενο ευρωπαϊκό του αγώνα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Όπως είναι γνωστό, μετά την ήττα του την περασμένη εβδομάδα από την Σκρα Μπελχάτοφ και τον αποκλεισμό του από το CEV Cup, υποβιβάστηκε στο Challenge Cup.

ΕΔκεί, βάσει τις καλοκαιρινής κλήρωσης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γκρόντνο (Λευκορωσία) ή Μπέργκεν (Νορβηγία) κόντρα στην Άπελντορν (από την Ολλανδία). Ήδη Γκρόντνο και Μπέργκεν έπαιξαν στα προκριματικά και οι Λευκορώσπι με δυο νίκες με 3-1 και 3-0 σετ προκρίθηκαν για να παίξουν απέναντι στους Ολλανδούς.

Το βράδυ της Τετάρτης (6/11) διεξήχθη στην Ολλανδία ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στην Ντράισμα Ντιναμό Απελντόρν Άπελντορν και την Κομουνάλνικ Γκρόντνο. Οι Λευκορώσοι πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-3 σετ. Συγκεκριμένα, κατέκτησαν το πρώτο με 16-25 σε 24 λεπτά, έχασαν το δεύτερο με 25-19 σε 26 λεπτά αλλά πήραν τα δύο επόμενα με 19-25 και 22-25 σε 23 και 29 λεπτά αντίστοιχα.

Κατά συνέπεια, έκαναν το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, καθώς πλέον στον επαναληπτικό της 27ης Νοεμβρίου θα πρέπει να κερδίσουν δύο σετ μπροστά στο κοινό τους για να προκριθούν στην επόμενη φάση και να αντιμετωπίσουν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Κατά συνέπεια, οι Ολλανδοί πρέπει να κάνουν την μεγάλη έκπληξη, να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 σετ μέσα στην Λευκορωσία και έτσι να στείλουν την σειρά στο χρυσό σετ και να διεκδικήσουν εκεί την πρόκριση. Δύσκολο, με βάση τα ισχύοντα δεδομένα.

Κατά συνέπεια, όλα δείχνουν ότι αντίπαλος του Εθνικού θα είναι η Κομουνάλνικ Γκρόντνο της Λευκορωσίας. Οι αγώνες, αν και επισήμως οι ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί, το πιθανότερο είναι να γίνουν στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (αν και όταν είχε διεξαχθεί η κλήρωση γινόταν αναφορά για Ιανουάριο). Μάλιστα, βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στις 11 Δεκεμβρίου το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και στις 18 Δεκεμβρίου ο επαναληπτικός εκτός έδρας, είτε στην Λευκορωσία (που είναι και το πιθανότερο) είτε στην Ολλανδία.