Αφιέρωμα του AEKLIVE στην ΑΕΚ Καρωτής!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Αγάπη για την ΑΕΚ στα σύνορα του Έβρου!” Έτσι τιτλοφορείται το αφιέρωμα που είχε πρόσφατα το γνωστό αεκτζίδικο site ΑΕΚLIVE στην ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου.

“Η Καρωτή είναι ένα χωριό του δήμου Διδυμοτείχου στο βόρειο τμήμα του Έβρου. Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Διδυμότειχου. Ο πληθυσμός της ήταν 723 κάτοικοι το 2001. Έγινε κομμάτι της Ελλάδας το 1919 με την Συνθήκη του Νεϊγύ. Εκεί λοιπόν δίπλα στα σύνορα με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν υπάρχει μια ΑΕΚ για να ζεσταίνει τις καρδιές των κατοίκων. Είναι η ΑΕ Καρωτής με έμβλημα τον δικέφαλο αετό”, επισημαίνει ο Νίκος Αγγελίδης, που έχει κάνει την έρευνα και την επιμέλεια του αφιερώματος.

Η ΑΕΚ Καρωτής είναι μέχρι στιγμής από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα. Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είναι μόλις στην έβδομη θέση με τρεις βαθμούς, πουν όλες προέρχονται από τρεις ισοπαλίες. Στην πρεμιέρα κατάφερε να μην ηττηθεί από τον περσινό πρωταθλητή Ορέστη Ορεστιάδας, ενώ μετά ακολούθησαν άλλες δύο ισοπαλίες με τον Άρδα Καστανέων και το Ασπρονέρι. Το περασμένο Σάββατο επρόκειτο να αγωνιστεί με την ΠΑΕ Ριζίων αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε. 

Η ΑΕΚ του Διδυμότειχου φορά φυσικά κιτρινόμαυρα και έχει μεγάλη ιστορία όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν…