Ο Ν. Καραγεωργίου σχολιάζει τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη και το ντέρμπι αιωνίων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για την ομοιογένεια που λείπει στον Λεβαδειακό, σχολίασε ιδιαίτερα την σημασία της νίκης επί της Ξάνθης αλλά στάθηκε και στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Αναλυτικά όσα είπε στον Σπορ FM:

Για τη νίκη του Λεβαδειακού επί της Skoda Ξάνθης: «Από την πίεση για να κερδίσουμε το παιχνίδι δεν έχω καταλάβει σε ποιο βαθμό ήταν το θέαμα και οι δύο ομάδες είχαν τις φάσεις να βάλουν τα γκολ. Ίσως εμείς να ήμασταν πιο ουσιαστικοί…».

Για την ομάδα των Βοιωτών: «Ένα από τα μειονεκτήματα που έχω εντοπίσει είναι ότι είναι εντελώς νέα ομάδα. Πρόκειται για 20 νέους παίκτες. Και εγώ και ο προηγούμενος προπονητής (ο Τάκης Λεμονής) θέλουμε να επιτευχθεί η ομοιογένεια. Ήρθαν και οι τραυματισμοί που έκαναν τα πράγματα πιο δύσκολα. Την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε πάει με σύνθεση ανάγκης, αφού αρκετοί παίκτες ήταν στα θεραπευτήρια».

Για την εικόνα μέχρι τώρα των πρασίνων: «Το προηγούμενο παιχνίδι της Τετάρτης ήταν καθαρά θέμα τύχης ο αποκλεισμός από το Κύπελλο. Για να μπει ένα γκολ πρέπει να συμβούν αρκετά πράγματα. Είχαμε έναν ελεύθερο παίκτη να ελέγξει αυτή τη φάση. Έλειπε ο παίκτης, δεν πήγε κανείς κοντά στον τερματοφύλακα ο αντίπαλος ήταν μόνος του και έτσι μπήκε το γκολ. Και στον Αστέρα και στη Μαγούλα μπήκαν δύο γκολ – έγιναν δύο απίθανα πράγματα. Ο αγώνας ο χθεσινός ήταν πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους. Οι παίκτες κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι μέσα από μεγάλη προσπάθεια. Έχω την αίσθηση ότι όλα τα παιχνίδια για εμάς θα έχουν αυτή την τροπή μέχρι να γίνουμε ένα ως σύνολο. Μπορούμε να προσπαθούμε, να έχουμε πάθος και η ποιότητα μας λείπει».

Για τις επιλογές του: «Είναι μία ομάδα ο Λεβαδειακός που διαθέτει τέσσερις επιθετικούς, τον Μάντζιο, τον Κάντζι, τον Βασιλείου και τον Γιάντση. Ο προπονητής πονοκεφαλιάζει όταν του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε εμάς δεν υπάρχει ισορροπία και χρειάζεται να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες για να μπορέσουμε να έχουμε σωστή ανάπτυξη. Δυσκολεύτηκε ο προηγούμενος, όμως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με εμένα».

Για τον στόχο του: «Όταν πήγα στην ομάδα, κανείς δεν μου μίλησε για στόχους. Μου είπε να παίξουμε δύο-τρία παιχνίδια. Ίσως να ξεκίνησαν κάπως διαφορετικά τον προγραμματισμό τους, αλλά φαίνεται ότι θέλουν να τελειώσουν κάπως αξιοπρεπώς. Αυτή τη στιγμή λείπει η ομοιογένεια και αν πούμε πως τον Γενάρη θα κάνουμε μεταγραφές, κάτι τέτοιο δύσκολα θα έρθει».

Για το ντέρμπι στη Λεωφόρο: «Είδα ένα ωραίο παιχνίδι. Δεν περίμενα ότι ο Παναθηναϊκός θα έκανε ένα τέτοιο ωραίο παιχνίδι. Δείχνουν πως καταλαβαίνουν το βάρος τη φανέλας που φοράνε, ο Ολυμπιακός είχε στο μυαλό του το αυριανό ματς. Υπήρχε, όμως, ένα παίκτης που έχει την ικανότητα να σκοράρει και άλλαξε την ροή σε ένα ματς που έγερνε στο μέρος του Παναθηναϊκού. Πολύ μικρό ρόλο παίζουν οι τακτικές σε αυτά τα ματς. Περισσότερο παίζει ρόλο η διάθεση και η ψυχή να κερδίσουν.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφτασαν στα όριά τους, δεν μπήκε το γκολ σε δύο φάσεις, υπήρξε το κενό στην άμυνα και ο ικανότατος παίκτης κατάφερε να σκοράρει. Όλοι περίμεναν ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έβγαζαν την ψυχή τους, όπως είχαν κάνει και με τον ΠΑΟΚ. Ας πούμε με τον Πανθρακικό δεν είδαμε ανάλογο πάθος. Δεν έχουν αυτή την ποιότητα σε αυτό το επίπεδο να κερδίζουν μόνο με την ποιότητά τους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ποιοτικά και τεχνικά δεν είναι ανάλογης δυναμικότητας με εκείνους του Ολυμπιακού».