Ο έλεγχος προόδου των Θρακιωτών της Football League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ομάδα από την Θράκη μπορεί να μην μετέχει στην Football league, όμως αρκετοί Θρακιώτες ποδοσφαιριστές ή παίκτες που έχουν περάσει από την Θράκη και δικαιολογημένα τους θεωρούμε “δικούς μας” αγωνίζονται στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα. Σε αυτήν την ανάρτηση επιχειρούμε να δούμε τι έκαναν οι ίδιοι προσωπικά και οι ομάδες τους.

Την ήττα με 2-1 από τον Αχαρναϊκό γνώρισε η Γλυφάδα του Αλεξανδρουπολίτη Θανάση Τσίγκα και του πρώην μέσου του Πανθρακικού Αντώνη Νατσούρα, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο Αχαρναϊκός προηγήθηκε με τον Μιρτσέτα στο 49’ για να ισοφαρίσει ο Γκέζος στο 56ο λεπτό της συνάντησης. Στο 79’ ο Ογκουνσότο έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Ο Τσίγκας δεν αγωνίστηκε στο ματς, ενώ ο Νατσούρας έπαιξε σ’ όλο το 90λεπτο. 

Η Δόξα Δράμας του πρώην αμυντικού της Ξάνθης Δημήτρη Γελαδάρη και του πρώην μέσου του Πανθρακικού Μανώλη Λιαπάκη έμεινε στο μηδέν εντός έδρας κόντρα στον Αιγινιακό.Οι δύο πρώην Θρακιώτες αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Μ’ αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. 

Μπροστά σε 1.000 περίπου φιλάθλους της η Ζάκυνθος του Γιάννη Γωνιάδη επικράτησε με 2-0 του Βατανιακού του Καθάριου. Ο Όττα μόλις στο πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο 87’ ο Νομικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Σολφερίνο έχασε πέναλτι για τους νησιώτες. Ο Γωνιάδης δεν έπαιξε στο σημερινό ματς, ενώ ο Καθάριος πήρε τη θέση του Μίλιεβιτς στο 29′.

 

Τέλος, σπουδαία νίκη με 3-0 σημείωσε ο Αστέρας Μαγούλας των πρώην ποδοσφαιριστών της Ξάνθης Πέτρου Δημητριάδη και Ευθύμη Κοτίτσα (έπαιξαν σ’ όλο το 90λεπτο με τον πρώτο να σκοράρει) μέσα στην Κρήτη κόντρα στην Επισκοπή!

Η ομάδα του Αντώνη Πριόνα άνοιξε το σκορ στο 25’ με τον Γιάννη Μαρίνου ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο πρώην Ξανθιώτης Πέτρος Δημητριάδης πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν από το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μάλιστα με δυο τέρματα διαφορά, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, στο 64’ ο Αστέρας Μαγούλας είχε δοκάρι με τον Καπουράνη, ενώ στο 70’ ο Κορνελάτος με πολύ όμορφο σουτ «υπέγραψε» το τελικό 3-0 για την ομάδα του.