Φιλική νίκη του Δημοκρίτειου Κομοτηνής επί των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Φιλική νίκη με 29-25 επί των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης πέτυχε η ομάδα Δημοκρίτειο Κομοτηνής, που επανασυστήθηκε φέτος. Οι δυο ομάδες πραγματοποίησαν τον αγώνα στις οκτώ το βράδυ της Τρίτης (5/11) στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, στο οποίο και οι δύο θα συμμετάσχουν.

Ο «Α.Σ. Δημοκρίτειο», η οποία ιδρύθηκε από τους Θόδωρο Τογανίδη και Κυριάκο Ταξιλδάρη και έχει ως προπονητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Χρήστο ΧριστοφορίδηΟι παίκτες της νεοφώτιστης ομάδας χάντμπολ είναι ως επί το πλείστον φοιτητές, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας, αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν εκτός γηπέδου. Η ομάδα, όπως τονίζει ο αρχηγός της, Νίκος Γιαννούλας, «δημιουργήθηκε από τους αθλητές για τους αθλητές».

Η προετοιμασία του συλλόγου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ στην Κομοτηνή από τα τέλη του Αυγούστου. Μέσα από σκληρή προπόνηση, οι παίκτες δηλώνουν έτοιμοι να διανύσουν μια πρώτη χρονιά με πρωταρχικό τους στόχο τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Στους κόλπους της ομάδας επικρατεί ικανοποίηση και διάθεση για δουλειά και συνεχή βελτίωση, ωστόσο αυτό το πρώτο αποτέλεσμα έφερε και ενθουσιασμό στιες τάξεις των νεαρων παικτών – φοιτητών.

Όπως άλλωστε παραδέχθηκαν και οι άνθρωποι των σαφώς πιο έμπειρων Κυκλώπων, η ομάδα της Κομοτηνής εμφανίστηκε πιο έτοιμη στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι. Στον αγώνα αυτό άλλωστε, στόχος του προπονητή των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Χρηστου Ποντισιδη, που χρησιμοποίησε 20 παίκτες (!!!), ήταν να δοκιμάσει πολλά σχήματα ωστε να αποφασισει το τελικο σχημα της ομαδας που θα κατεβασει στο πρωταθλημα της Β’ Εθνικής.