Κλαρούδας και Τόρες μιλάνε για τον αγώνα με τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας και ο ισπανός κεντρικός Τζούλιαν Τόρες έκαναν δηλώσεις για το παιχνίδι (4/11, 17:00) με τον Εθνικό στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης. Ο προπονητής της Ένωσης τόνισε πως ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά η ΑΕΚ παίζει παντού για τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Είναι ένα ματς αρκετά δύσκολο για την ομάδα μου κυρίως γιατί ο Εθνικός διαθέτει ισχυρή έδρα. Το κοινό του είναι φανατικό και δημιουργεί πάντα ζεστή ατμόσφαιρα. Όμως η δική μας ομάδα δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από έδρες. Αντίθετα μας αρέσει να παίζουμε μπροστά σε πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση και ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 

Ο Εθνικός διατηρεί τον βασικό του κορμό. Και φέτος λίγες αλλαγές έχει κάνει στην ομάδα του. Βασίζεται πολύ στην εμπειρία των παλιών και στον ενθουσιασμό των νέων παικτών. Διαθέτει καλό σύνολο που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν αγωνίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Φυσικά όπως όλες οι ομάδες έχει τις αδυναμίες της. Κι εκεί θα προσπαθήσουμε εμείς να επικεντρώσουμε το παιχνίδι μας. Η ΑΕΚ όπου και να παίζει, πάει για τη νίκη. Αυτή θα επιδιώξουμε και στο ματς.

Η ομάδα έχει φέτος τέτοιο ρόστερ που όπου και να αγωνίζεται να κυνηγά τη νίκη. Το γεγονός ότι είναι ντέρμπι κορυφής δεν αλλάζει κάτι στα σχέδια μας. Είναι ακόμη αρχή και αρκετές ομάδες δεν είναι στην καλύτερη φόρμα τους, ενώ άλλες είχαν ευνοϊκό πρόγραμμα. Η βαθμολογία δεν λέει όλη την αλήθεια. Το ποια ομάδα είναι πραγματικά καλή θα φανεί στο τέλος του πρώτου γύρου».

Από την πλευρά του, ο Τζούλιαν Τόρες μίλησε για την δύσκολη αποστολή που έχειη ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη απέναντι στον τοπικό Εθνικό και στάθηκε ιδιαίτερα στη δυνατή έδρα που διαθέτει ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: “Τον είδα  στον αγώνα του με την Μπελχάτοφ για το CEV Cup. Eίναι καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και εξαιρετικούς κεντρικούς (σημ: Παπάζογλου, Ανδρεάδης). Τον Ανδρεάδη τον θυμάμαι, έχουμε παίξει αντίπαλοι σε αγώνα Ελλάδας-Ισπανίας. Έχει ακόμη τον Μιγαήλοβιτς που διαθέτει πολύ καλό σερβίς και καρφί, είναι ολοκληρωμένος παίκτης.

Ο Εθνικός είναι μια ομάδα που έχει σταθερή απόδοση. Στο παιχνίδι της δεν υπάρχουν πάνω και κάτω. Έχει ομοιογένεια, που προέρχεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίζονται δυο-τρία χρόνια μαζί. Παίζουν ομαδικά, παίζουν με σιγουριά και έχουν αυτοπεποίθηση. Δεν ξεχνάμε ότι πέρσι μπήκαν στην 4αδα του πρωταθλήματος”.

Για την αποστολή της ΑΕΚ: “Έχω μάθει ότι το γήπεδο στην Αλεξανδρούπολη είναι μικρό και συνήθως γεμάτο από τον κόσμο. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς για εμάς αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Η πίεση είναι για αυτούς αφού θέλουν να φτάσουν ψηλότερα τη φετινή σεζόν. Εμείς είμαστε μια ομάδα που προέρχεται από την 2η κατηγορία και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα”.