Πώς ο Αστέρας δραπέτευσε χωρίς να ηττηθεί από την Κομοτηνή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Η ισοπαλία επέστρεψε στην Κομοτηνή σε αγώνες του Πανθρακικού και του Αστέρα Τρίπολης, καθώς το «Χ» είναι ένα αποτέλεσμα που δεσπόζει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (τέταρτο στους τελευταίους πέντε αγώνες τους στην έδρα του Πανθρακικού την τελευταία 7ετία).

Το 1-1 ήταν το σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και άφησε τον Πανθρακικό για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς τη νίκη στην έδρα του, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί πλέον το «δώρο» από τη μεγάλη επιτυχία της εκτός έδρας νίκης επί του Παναθηναϊκού.

Πλέον, με το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες παρέμειναν «αγκαλιά» με 14 βαθμούς, δημιουργώντας πενταπλή ισοβαθμία στην 4η θέση, όπου έφτασαν φτάνοντας τους Παναθηναϊκό, Εργοτέλη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του ματς ήταν το… ζέσταμα. Σε αυτό ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση ο Ζος και έτσι, ενώ είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, ξεδηλώθηκε και ξεκίνησε στην θέση του ο Χρήστου. Παρόλα αυτά, το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Κομοτηναίους, που ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 5′ με το γκολ του Τζάνη (από λάθος του Πιπίνη).

Ο Πανθρακικός έδωσε στην συνέχεια χώρο στους Αρκάδες που είχαν την κατοχή, ενώ προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις μερικές από τις οποίες ήταν φαρμακερές αλλά δεν κατέληξαν στο 2-0 (Ρομέου στο 21′, Τζάνης στο 26′, Κάσες στο 42′ και πάλι Ρομέου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους).

Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά είχε δυο καλές στιγμές με τον Μπαράλες στο 25′ και κυρίως στο 40′ από προβολή του Ντε Μπλάσις σε προσπάθεια απομάκρυνσης του Μπαϊκαρά, που είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ. Αυτό δεν ήρθε με τον Μπαράλες στο 48′ ούτε με την ευκαιρία του Ντε Μπλάσις στο 52′ αλλά επετεύχθη τελικά με την βολίδα του Ουσέρο στο 60′. Η αποβολή του αρχηγού Σαρακατσάνου στο 63′ (που είχε και γενέθλια αλλά έκανε το χειρότερο δώρο στον εαυτό του δεχόμενος δυο κίτρινες) έδωσε μεγαλύτερο ψυχολογικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ουσιαστικά, ξανά ως το τέλος.

Αντίθετα, ο Πανθρακικός έδειξε σημάδια αντίδρασης με τις δύο ευκαιρίες του Ρομέου στο 71′ και το 79′, αλλά ο Ερνάντεζ, που ήταν εξαιρετικός, έκανε νέες αποκρούσεις βοηθώντας να την ομάδα του να μη δεχθεί άλλο γκολ. Στη φάση του 79′, μάλιστα, η σέντρα του Ντιόγκο βρήκε το δοκάρι. Τελικά οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 78′ και ο Γκοϊάν. Και ισόπαλες 1-1.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Εμπόου, Λαδάκης, Ρομέου, Κάσες (75′ Ζεκίνια), Τζάνης (90’+2′ Χασομέρης), Ίγκορ (67′ Ντιόγκο).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Κοντοές, Πιπίνης (57′ Ουρτάδο), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Εντό (65′ Μπακασέτας), Ουσέρο, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (85′ Κουρμπέλης), Μπαράλες.