ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πως η Χρυσούπολη νίκησε τον Αρίωνα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με ήττα ξεκίνησε της υποχρεώσεις του στον Β’ όμιλο της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης με 55-63 από τον Α.Ο. Χρυσούπολης, «πληρώνοντας» την απειρία των παικτών που ήταν εμφανής στα τελευταία κρίσιμα 3 λεπτά οπού και κρίθηκε η αναμέτρηση.

Η νεανική ομάδα του Βαγγέλη Αρβανιτίδη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειχνε πως έχει την ικανότητα απέναντι στην σαφώς πιο έμπειρη ομάδα της Χρυσούπολης να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς. Από το μικρό ωστόσο προβάδισμα της 1ης περιόδου ο Αρίων που ήταν πολύ άστοχος στης βολές(11/27)  βρέθηκε πίσω στο σκορ με 24-26.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Βαγγέλη Αρβανιτίδη δεν μπήκαν ιδανικά, η αν θέλετε οι παίκτες της Χρυσούπολης έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Με τον Αρίων βέβαια να «πληρώνει» την τρομερή του αστοχία στα τρίποντα(5/23!) αλλά και την έλλειψη καθαρού μυαλού όταν η μπάλα «έκαιγε».

Πλέον ο προπονητής της Ξανθιώτικης ομάδας μετά από αυτή την ήττα και το ρεπό που ακολουθεί έχει την δυνατότητα να δουλέψει στης αδυναμίες της ομάδας του εν όψει της αναμέτρησης στης 17 Νοεμβρίου με την Ολυμπιάδα την Αλεξανδρούπολη.

Δεκάλεπτα: 12-9, 24-26 (ημίχρονο), 38-46, 55-63 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Βαγγέλης Αρβανιτίδης): Αγγελής 8, Νυμφόπουλος 3, Μιχαηλίδης 9, Φώτης 4, Τζιμήκας 2, Δενδρινός 14, Λεπίδας 1, Αραλάγιος 2, Βλάχος 4, Πλατανίτης 8, Τσίτσος, Μπαλαφούνης