Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο “Ελ Θράκικο” του Έβρου Σουφλίου με τον ΠΑΟ Κοσμίου

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Παρουσία περίπου 350 φιλάθλων, ο Έβρος Σουφλίου κατάφερε στο τέλος να λυγίσει με 1-0 τον ΠΑΟ Κοσμίου στο “Ελ Θράκικο” της Γ’ Εθνικής, όπως συνέβη και στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν για την Δ’ Εθνική. Μόνο που για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε ουσιαστικά οι παίκτες της ομάδας της Ροδόπης να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους και με αυτογκολ να ανοίξουν το σκορ και να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Βρισκόμασταν στο 80ο λεπτό, δέκα πριν το τέλος του αγώνα. Το Σουφλί είχε κερδίσει ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, το οποίο ελτέλεσε οπ Αραμπατζής. Ο Λυκούδης του Κοσμίου βρήκε με κεφαλιά την μπάλα, αλλά την έστειλε προς τα πίσω και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.  Ετσι γράφτηκε το 0-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι είχαν μεν την υπεροχή και την κατοχή, αλλά αυτή απέβαινε άκαρπη. Ο Έβρος Σουφλίου μπήκε πιο δυνατά από την αρχή του αγώνα αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των παιχτών του Κοσμίου δεν άφηνε περιθώρια για πολλά. Οι σημαντικότερες ευκαιρίες για γκολ σημειώθηκαν στο 6′ μετά από σέντρα του Λαζαρίδη και κεφαλιά του Δανίδη και στο 30′ με απ’ευθείας φάουλ από τον Αθανασίου που πέρασε λίγο άουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι η κατοχή της μπάλας ήταν 80-20 υπέρ του Έβρου, αλλά το σκορ δεν είχε ανοίξει. Και δεν έλεγε να ανοίξει ούτε στο πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου, παρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν. Στο 59′ κόρνερ του Κατρανίτσα πάνω από τα κεφάλια όλων, η μπάλα κατέληξε στον Αραμπατζή αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ. Στο 62′ κόρνερ του Κατρανίτσα, με τακουνάκι ο Καμπιώτης πάλι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 57′ είχαμε το φάουλ γέμισμα του Μεμέτ και την κεφαλιά του Εφραιμίδη, πριν διώξει η άμυνα του Κοσμίου.

Η μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία που είχαν οι Κομοτηναίοι ήταν στο 68′ όταν μετά από αντεπίθεση του Κοσμίου, ο Βασιλακάκης έκανε σουτ στην κλειστή γωνία του Σκόρτσεφ ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην φάση του 80ου λεπτού και το αυτογκόλ του Λυκούδη, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο 88′ ο Έβρος παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν παίχτηκε ωραία το ένα – δύο του Βιόπουλου με τον Δανίδη, αλλά το σουτ του Βιόπουλου απέκρουσε ο Πουλακίδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Έβρου Σουφλίου μπήκαν πιο αποφασισμένοι για να πάρουν την νίκη και προσπαθούσαν είτε με σουτ, είτε με στημένα να ξεπεράσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των παιχτών του ΚοσμίουΤελικά όπως προαναφέρθηκε, μ’ ένα αυτογκόλ του Λυκούδη έμελλε να ανοίξει το σκορ και να παραμείνει μέχρι το τέλος του αγώνα. Βέβαια το γκολ προήλθε από ένα έμπειρο παίχτη και σπεσιαλίστα σε εκτελέσεις φάουλ, τον Γιώργο Αραμπατζή που δείχνει να διανύει μια δεύτερη νιότη!!!

Καλύτεροι παίχτες για τον Έβρο Σουφλίου ήταν οι Κατρανίτσας Τρίχας, Μεμέτ και Αραμπατζής, ενώ από τον ΠΑΟ Κοσμίου πέρα από τον τερματοφύλακα Πουλακίδα ξεχώρισαν και οι Ζούλης, Λυκούδης και Βασιλακάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟ Κοσμίου ο νέος του προπονητής Σίμος Νάντσος, μετά την παραίτηση του Σάββα Αϊβάζη. Το αποτέλεσμα διατηρεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας τον Έβρο και αφήνει στον πάτο με έναν μόλις βαθμό το Κόσμιο.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Χαριτόπουλος Βασίλης) :Σκόρτεφ, Μπάμνιος (46΄ Θεοδωράκης), Κατρανίτσας, Λίτσιος, Τσαπάνης, Τρίχας, Μεμέτ (71΄ Βιόπουλος), Εφραιμίδης, Δανίδης, Λαζαρίδης (59΄ Καμπιώτης), Αραμπατζής.
ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ (Νάντσος Συμεών) :Πουλακίδας, Τσουμάρης (86΄ Σιδηρόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Βαλσάμης, Ζούλης, Αθανασίου, Λαζίδης (65΄ Κυπιρτόγλου), Μουστάκας, Ζαράκης, Λυκούδης, Βασιλακάκης.