Εθνικός: Εντυπωσίασε το τμήμα πινγκ πονγκ στο τουρνουά της Καβάλας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Εκπληκτική ήταν η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ανοιχτό τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Καβάλας.

Στο επιτυχημένο αυτό τουρνουά έλαβαν μέρος περίπου ογδόντα αθλητές και αθλήτριες από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Πολλές ήταν οι κατηγορίες στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, παμπαίδες – παγκορασίδες, παίδες – κορασίδες, εφήβοι – νεάνιδες, άνδρες – γυναίκες, αλλά και βετεράνοι απ’ όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ αρκετοί γονείς και φίλαθλοι έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο πιγκπονικό αυτό αντάμωμα, των κορυφαίων αθλητών της περιοχής. 

Όσον αφορά την διοργάνωση κρίνεται πολύ επιτυχημένη και ωφέλιμη για όλους τους συμμετέχοντες. Σχηματίστηκαν 13 όμιλοι των 5-6 αθλητών, που είχαν περισσότερο σχέση με την δυναμικότητα των συμμετασχόντων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Εθνικού κέρδισαν την πρώτη θέση στους επτά ομίλους από τους δεκατρείς! Την πρώτη θέση κέρδισαν η Ηρώ-Δήμητρα Κοζάρη, η Θεοδώρα Βασιλειάδου, ο Θέμης Λιατός, ο Αλέξανδρος Μπανταλίδης, ο Μαρίνος Ποτουρίδης, η Ελένη Τσομακιάν και ο Παναγιώτης Κυραδενίδης, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Στέφανος Πιπιλάκης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, η Δάφνη Δεληγιάννη, ο Ανδρέας Νικολακάκης, η Παναγιώτα Μούρου και ο Γιάννης Ακούδης. 

Η παρουσία στους αγώνες των βετεράνων του Εθνικού, Δημήτρη Κυραδενίδη και Παναγιώτη Μαλκόπουλου ήταν εξαιρετική.

Ιδιαίτερα διακριθέντες στους αγώνες ήταν η 11χρονη Θεοδώρα Βασιλειάδου, ενώ ξάφνιασε με την απόδοσή της η 13χρονη Ηρώ Κοζάρη κερδίζοντας τον 16χρονο Σπανό της Καβάλας, ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα (5-11, 7-11, 11-9, 11-8, 11-7).

Υψηλού επιπέδου αγώνας παίχθηκε μεταξύ της διεθνούς αθλήτριας της Καβάλας Χριστίνας Κανάρη, με την Παναγιώτα Μούρου του Εθνικού, ενώ ο αγώνας που «έσπασε» καρδιές ήταν ο τελικός του διεθνούς αθλητή της Καβάλας Κωνσταντίνου Κώτση, με τον αρχηγό του Εθνικού, Ανδρέα Νικολακάκη 3-2 (11-6, 7-11, 11-9, 10-12, 11-9).

Γενικά η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του Εθνικού «σφράγισε» σαφέστατα τη διοργάνωση και σε σύγκριση με την Καβάλα που είναι η 1η δύναμη πινγκ πονγκ στην Ελλάδα, έδειξε ότι μπορεί να δει στα μάτια την ομάδα πρότυπο στην Ελλάδα. Αν η Καβάλα δεν είχε στις τάξεις της αθλήτριες και αθλητές από μεταγραφές κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από Αθήνα και όχι μόνο, τότε πιθανόν ο Εθνικός να ήταν πολύ υψηλότερα από την 6η Πανελλήνια Θέση που βρίσκεται στην τελευταία Εθνική Αξιολόγηση, της Γ.Γ.Α. και της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.