Live από τα Πηγάδια: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-2 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Skoda Xanthi Arena ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS τον επαναληπτικό της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην Skoda Ξάνθη και τον Ηρακλή. Η ομάδα της Θράκης καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 πριν ένα μήνα στην Θεσσαλονίκη. Ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης μεταδίδει…

Καλησπέρα. Σχεδόν άδειο ακόμα το γήπεδο των Πηγαδίων, μισή ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα και σε εργάσιμη μέρα. Η αποστολή της Ξάνθης φαντάζει εύκολη, αλλά κάθε άλλο παρά είναι. Μπορεί ο Ηρακλής να ανήκει σε μικρότερη κατηγορία και να έρχεται με πολλά προβλήματα και χωρίς προπονητή, όμως έχει μεγάλο όνομα, βαριά φανέλα και το σπουδαιότερο, έχει κερδίσει στο πρώτο ματς.

Ωρα 17:40  Οι δύο ομάδες προθερμαίνονται, ενώ έγιναν γνωστές και οι συνθέσεις των αρχικών ενδεκάδων.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Μαρίν, Κάλβο και Σολάρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Μπριλάκης, Κοντοδήμος, Μπάμπα, Λίμα, Κυριάκος, Τσιλιανίδης, , Σιατραβάνης, Ονουάτσι.
 

Ωρα 17:47  Μόλις αποσύρθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, σε λίγο πάμε για την επίσημη είσοδο και την έναρξη του αγώνα

Ωρα 17:51  Υπενθυμίζεται ότι ο γειτονικός Πανθρακικός μόλις χθες έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από τη Νίκη Βόλου. Άλλες δυο ομάδες της Super League αποκλείστηκαν από ομάδες μιρκότερης κατηγορίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός του Νίκος Καραγεωργίου, προσεχής αντίπαλος της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Ωρα 17:56  Επίσημη είσοδος ρων δυιοο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Όλα δείχνουν ότι πάμε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση για την έναρξη του αγώνα

1′ Εναρξη του αγώνα

8′  Πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη. Καλό σουτ του Μπαξεβανίδη καταλήγει έξω από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Κηπουρού.

11′ Πρώτη ευκαιρία για τον Ηρακλή, αλλά το δυνατό σουτ του Μπουκουβάλα ήταν αρκετά άστοχο.

13′ Ευκαιρία για την ξάνθη. Κόρνερ ο Κάλβο, κεφαλιά ο προωθημένος Γούτας, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.

23′  Χωρίς αξιόλογες φάσεις και ενώ παραμένει το 0-0, συμπληρώθηκε το πρώτο μισό του πρώτου μέρους. Μια κίτρινη κάρτα δόθηκε μόλις στον Βασιλακάκη για επικίνδυνο παίξιμο στον Ονουάτσι.

28′: Ευκαιρία για την Ξάνθη, που ανεβάζει στροφές. Καλό σουτ του Μάνταλου λίγο άουτ.

30′ Γκοοοοοοοοολ για την Ξάνθη. Μάνταλος ο σκόρερ. Ωραία εκτέλεση φάουλ του Κάλβο και με κεφαλιά ο Πέτρος Μάνταλος ανοίγει το σκορ και ισοφαρίζει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 1-0.

33′ Γκοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη. Και πάλι με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Θρακιώτης παίρνει την πάσα από τον Μαρίν από δεξιά, πιάνει ένα υποδειγματικό σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-0

35′  Σκορ πρόκρισης πλέον για την Ξάνθη. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης

40′ Κίτρινη κάρτα στον Σαββίδη για επικίνδυνο παιχνίδι.

44′ Ωραία κεφαλιά του Χοσέμι λίγο άουτ.

45′  Ενα το λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος

45+1′  Τέλος πρώτου μέρους. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-0.

46′ Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλαγή για τον Ηρακλή, στη θέση του Κυριάκου ο Ματσούκας.

48′ Σουτ του Λίμα από το  ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

60′ Χωρίς κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ρευστό. Εχει μεν η Ξάνθη το σκορ πρόκρισης, αλλά με ένα τέρμα την παίρνει ο Ηρακλής, για αυτό θέλει προσοχή

66′ Δεύτερη αλλαγή για τον  Ηρακλή. Βγαίνει ο Μπαμπα, μέσα ο Πορτουλίδης.

70′ Πρώτη αλλαγή για τη Ξάνθη. Βγαίνει ο Κάλβο, μπαίνει ο Σολτάνι.

74′ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ηρακλή. Τη θέση του Ονουάτσι παίρνει ο Χιονίδης. Πιέζει ο Ηρακλής. Μόλις πριν από λίγο ένα σουτ του Πορτουλίδη πέρασε αουτ.

77′ Γκολ για τον Ηρακλή. Ο Σιατραβάνης σκόρερ με σουτ μέσα από τη περιοχή. Έμφραγμα στα Πηγάδια, αφού πλέον ο Ηρακλής παίρνει την πρόκριση με αυτό το σκορ. Ξάνθη – Ηρακλής 2-1.

84′ Διπλή αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Μάουρερ ολοκληρώνει και αυτός τις κινήσεις του στην σκακιέρα και μένουν έξι λεπτά και οι όποιες καθυστερήσεις να δούμε αν θα φέρουν αποτέλεσμα. Εξω ο Μαρίν, μέσα ο Ράνος, έξω ο Βασιλακάκης, μέσα ο Εστράδα. Προηγήθηκε κίτρινη κάρτα στον Μπαξεβανίδη για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

87′ Κίτρινη κάρτα στον Λίμα για φάουλ στον Μάνταλο

88′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Ξάνθη να πετύχει το γκολ της πρόκρισης και πάλι με τον Μάνταλο, που παραλίγο να κάνει το χατ τρικ, όμως το σουτ που έπιασε από το σημείο του πέναλτι πήγε πάνω στον Κηπουρό που απέκρουσε θεαματικά.

 

89′ Γκολ ο Ηρακλής. Ο Πορτουλίδης ο σκόρερ που στέλνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση. Δύσκολα ανατρέπεται πλέον το αποτέλεσμα, αφού η Ξάνθη θέλει δυο γκολ στις καθυστερήσεις. Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-2.

90′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. Μοιάζουν με εφιάλτη… Γκρίνια από τον κόσμο, εκνευρισμός και στην ομάδα

90+3′  Τέλος του αγώνα. Ο Ηρακλής στην επόμενη φάση. Η Ξάνθη για ακόμα μια φορά αποτυγχάνει στο κύπελλο, αυτή τη φορά όμως από πολύ νωρίς. Τελικό αποτέλεσμα: Ξάνθη – Ηρακλής 2-2.

Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και σε αυτήν την μετάδοση. Δυστυχώς ο θεσμός του κυπέλλου έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις και για τις δύο ομάδες της Θράκης. Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα…