Γκολ ο Μίνγκας, τραυματισμός ο Μπάρκογλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Απόλλων Σμύρνης με τη νίκη 2-1 επί του Πλατανιά. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων στα “Περιβόλια” είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 και παρότι ο Πλατανιάς μείωσε λίγο πριν την λήξη δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Τσιλιγκίρης βρήκε τον Μίνγκα μέσα στην περιοχή. Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού με πλασέ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα και τον δρόμο για την πρόκριση.

Η αντίδραση του Πλατανιά ήταν υποτονική μετά το γκολ που δέχτηκε. Αντίθετα, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ βρήκαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” την πρόκριση και δεν την άφησαν να πάει χαμένη, όταν στο 69′ ο Τσιλιγκίρης με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για τον Απόλλωνα. Πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Πλατανιάς μείωσε με εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ, ωστόσο το γκολ του Πορτογάλου δεν ήταν αρκετό.

Ετσι ο Απόλλωνας πήρε σπουδαία πρόκριση στους “16” του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Πλατανιά, όμως είδε έναν αρκετά χρήσιμο ποδοσφαιριστή να τραυματίζεται. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπάρκογλου ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο 23ο λεπτό και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 6-8 εβδομάδες.

Μετά το παιχνίδι ο έμπειρος πρώην φορ της Ξάνθης έκανε εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία η οποία δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, με τους γιατρούς μάλιστα να αισιοδοξούν πως ίσως επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Απόλλωνα νωρίτερα.