Σύγκρουση δασκάλου με μαθητή στον επαναληπτικό Πανθρακικού – Νίκης Βόλου

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο επαναληπτικός της Νίκης Βόλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Τετάρτης φέρνει για ακόμα μία φορά “αντιμέτωπους” δάσκαλο και μαθητή. Πλαβούκος – Ζαλαώρας συναντιούνται με την αλληλοεκτίμηση και το σεβασμό που τρέφει ο ένας για τον άλλο να εκφράζεται δημόσια σε κάθε τους συνάντηση. 

Ο Γιάννης Πλαβούκος αποτελεί τον μέντορα στην προπονητική τερματοφυλάκων για τον Γιάννη Ζαλαώρα, με τον τελευταίο να χρωστά την καριέρα του σ’ αυτό το πόστο στις βάσεις που του έδωσε ο νυν προπονητής των γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Ο Γιάννης Πλαβούκος γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1967 και ασχολείται πάνω από μια 15ετία με την προπόνηση τερματοφυλάκων, ενώ θεωρείται από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Πολλοί είναι οι Έλληνες τερματοφύλακες έχουν ξεκινήσει την ποδοσφαιρική τους καριέρα υπό την καθοδήγηση του.

Έχει εργαστεί σε Θρασύβουλο, Πανιώνιο, Άρη και Κέρκυρα προτού εργαστεί στον Πανθρακικό. Τερματοφύλακες όπως οι Αναστασόπουλος, Διούδης, Βελίδης, Ιτάνζ, Σηφάκης που συνεργάστηκαν μαζί του, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον έμπειρο προπονητή.

Σ’ ένα περιβάλλον που η ενασχόληση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί επιστήμη, δεν θα μπορούσε η προπόνηση των τερματοφυλάκων να μην χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα και ασκήσεις. Ο «δάσκαλος» του Γιάννη Ζαλαώρα εκτός της συνεχούς επιμόρφωσης μέσα από σεμινάρια στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει δικές του ασκήσεις που έχουν καθιερωθεί στο χώρο των προπονήσεων τερματοφυλάκων.

Είχαμε την δυνατότητα να τον δούμε και να συνομιλήσουμε μαζί του στον πρώτο αγώνα, που είοχε διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Πεποίθησή του είναι πως οι τερματοφύλακες πρέπει να «χτίζονται» από μικρή ηλικία και γι’ αυτό το λόγο δίνει μεγάλο βάρος σε νέα παιδιά που θέλουν να καταξιωθούν στο χώρο των υπερασπιστών της εστίας της εκάστοτε ομάδας τους.

Ο Γιάννης Ζαλαώρας στα χνάρια του συνονόματού του Γιάννη Πλαβούκου, δίνει καθημερινά αγώνα για να κρατά το επίπεδο των πορτιέρο της Νίκης στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Όπως όμως αναφέρει και ο… portiero στο βολιώτικο site goalpostταυτόχρονα προσπαθεί να βελτιώσει τις ικανότητές τους, με τα αποτελέσματα της δουλειάς του να είναι εμφανή σε κάθε τους εμφάνιση.

Η κόντρα Νίκης Βόλου – Πανθρακικού το μεσημέρι στο ΔΑΚ Κομοτηνής (30/10, 15:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS) θα αποτελέσει και μια “κόντρα” δασκάλου και μαθητή. Λίγες ώρες απομένουν για να διαπιστώσουμε ποιος θα βγει νικητής…