Από αντίπαλος του Εθνικού με την Σκρα, προπονητής της Εθνικής Πολωνίας!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Όπως φημολογούταν εδώ και μερικές ημέρες  η Πολωνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Στεφάν Αντιγκά στην θέση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας για τα επόμενα 3 χρόνια. Πρόκειται για τον βετεράνο άσσο της Σκρα, της ομάδας που αντιμετωπίζει ο Εθνικός.

Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση της ομοσπονδίας έρχεται περίπου 10 μήνες πριν από τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 που διοργανώνει η Πολωνία από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 του ίδιου μήνα.  Ο διεθνής Γάλλος Αντιγκά, που αγωνίζεται στην Σκρα, αναλαμβάνει την θέση του ιταλού Αντρέα Αναστάσι ο οποίος απομακρύνθηκε μετά την αποτυχία της ομάδας να μπει έστω στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Ο ρόλος είναι νέος για μένα και ακόμα και αν αυτή η συνέντευξη Τύπου είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους εσάς, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε πολύ σκληρή δουλειά να κάνουμε για να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 και στη συνέχεια να πάμε καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση που θα γίνει στην Πολωνία πλησιάζει. Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μια σταθερή ομάδα που θα περιλαμβάνει όλους του διαθέσιμου παίκτες», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αντιγκά όπως τις διαβάσαμε στο volleynews. 

Βεβαίως ο Αντιγκά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην αντίπαλο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο CEV Cup Σκρα Μπελχάτοφ όπου θα αντιμετωπίσει πολλούς από τους… παίκτες του στην Εθνική Ομάδα. «Είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση, αλλά νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο»