MVP της τρίτης αγωνιστικής ο Μιγιαήλοβιτς, που θέλει πρόκριση με Σκρα και… τίτλο στον Εθνικό!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Όπως είχε προβλέψει το ThrakiSportS αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Βραχατίου, ο Νικολα Μιγιαήλοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρης της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League.  Ετσι ο Εθνικός μετράει δύο στους τρεις τέτοιους τίτλους, αφού και ο Γιώργος Παπάζογλου είχε αναδειχθεί MVP της πρώτης αγωνιστικής.

Η  ατομική διάκριση ξάφνιασε ευχάριστα τον σέρβο ακραίο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ δηλώνει πως του δίνει δύναμη και κουράγιο. Σίγουρα ο Μιγιαήλοβιτς είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του Εθνικού και η ομάδα στηρίζει πολλά πάνω του, για την επίτευξη των φετινών στόχων. Αλλά την συγκεκριμένη βράβευση θα έπρεπε να την αναμένει μετά τους 21 πόντους που κέρδισε την Κυριακή με 16/24 τελειωμένες επιθέσεις (67% αποτελεσματικότητα), 4 μπλοκ, 1 άσσο και 44% υποδοχή με 33% άριστες.

Παρόλα αυτά, ο Μιγιαήλοβιτς ξαφνιάστηκε. «Είναι πολύ ωραίο αυτό που ακούω… Δεν το περίμενα ότι θα ήμουν εγώ ο MVP. Είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνω ανάλογο τίτλο. Η πρώτη ήταν στη Σερβία όταν αγωνιζόμουν στην Παρτιζάν. Στο βελγικό πρωτάθλημα με τη Μένεν δεν είχα κάποια διάκριση και είναι πολύ σημαντικό για μένα να αναδεικνύομαι MVP σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό. Ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκό δεν ήταν εύκολος παρότι το σκορ δείχνει ότι νικήσαμε εύκολα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και είναι σημαντικό που δεν χάσαμε σετ», είπε ο 24χρονος, ο οποίος ακόμα είναι ανύπαντρος (όσες πιστές προσέλθετε λοιπόν!) και ξεκίνησε το βόλεϊ στα 10 του χρόνια. 

Γεννήθηκε στην Ιβάνιτσα και είναι διεθνής με την Εθνική Σερβίας. Που αφιερώνει τη διάκριση; «Φυσικά στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Είχαμε δύσκολη εβδομάδα με μετακινήσεις και δύσκολους αγώνες». Ο τίτλος του MVP του δίνει ενέργεια; «Είναι λογικό να με δυναμώνει ψυχολογικά. Κάθε διάκριση ανεβάζει και το επίπεδο αλλά και τις προσδοκίες που έχει ο κόσμος και η ομάδα από σένα. Δεν κέρδισα μόνος μου αυτή τη διάκριση αλλά όλη η ομάδα μαζί». Έκπληξη ωστόσο προκάλεσε η απάντηση για το με τι θα άλλαζε αυτόν τον τίτλο του MVP: «Με έναν τίτλο για την ομάδα μου». Πρώτη φορά παίκτης του Εθνικού βγαίνει και κάνει λόγο για τίτλο, έστω και υπό μορφή ευχής.

Μπορεί να προκριθεί ο Εθνικός από την Σκρα Μπελχάτοφ; «Η λογική λέει πως είναι πολύ δύσκολο. Εμείς οφείλουμε να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας. Η Μπελχάτοφ θα παίξει καλύτερα απ΄ότι στην έδρα της γιατί θα μας έχει μελετήσει. Όλα μπορούν να γίνουν…», απαντά ο Μιγιαήλοβιτς στην επίσημη σελίδα της Volley League, όπου παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την ανάδειξή του σε MPV της τρίτης αγωνιστικής (στην φωτογραφία τον βλέπετε μετά το τέλος του αγώνα του Βραχατίου να κάνει δηλώσεις ως MVP της αναμέτρησης στη Nova). Όσο για το αν είναι κουρασμένος ο ίδιος και η ομάδα, ενόψει αυτού του αγώνα; «Γνωρίζαμε πως θα είχαμε ένα δύσκολο δεκαήμερο. Θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο αλλά αυτό θα το χτίσουμε σιγά, σιγά».