Γκάφα κλειδαρίθμων της ΕΣΑΠ αδικεί τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Επέστρεψε επιτέλους στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από μια εβδομάδα απουσίας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Μετά το ευρωπαϊκό του ταξίδι, η αποστολή του Εθνικού παρέμεινε στην Αθήνα καθώς της έλαχε ανάμεσα στα δυο παιχνίδια με την Σκρα να έχει και ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος, στο Βραχάτι που ευτυχώς για τον Εθνικό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτή η ατυχία ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή, μετά την κλήρωση, είχε επισημάνει ο Σάκης Μουστακίδης που σαφώς θα προτιμούσε ένα εντός έδρας παιχνίδι ή εναλλακτικά ένα ματς που να διεξάγεται τουλάχιστον στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Αυτό που δεν πρόσεξε κανείς όμως, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος, είναι ότι αυτό το παιχνίδι κανονικά ΔΕΝ έπρεπε να οριστεί τρίτη αγωνιστική. Και δεν έπρεπε με δεδομένων των όσων αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος, αλλά αναφέρονται και στο blog του δημοσιογράφου της Nova και παρουσιαστή της κλήρωσης Παντελή Λώλη.

Όπως είχαμε μάθει τότε, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος έλαβαν κλειδαρίθμους, ακριβώς προκειμένου να αποφευχθούν τα μεταξύ τους ντέρμπι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Ωστόσο, αν και ο Παμβοχαϊκός τερμάτισε δεύτερος την περσινή σεζόν και ο Εθνικός τέταρτος, οι δυο ομάδες κατά έναν περίεργο τρόπο κληρώθηκαν να παίξουν την τρίτη αγωνιστική!!!

Πώς έγινε αυτό; Μόνο η διοργανώτρια του πρωταθλήματος ΕΣΑΠ ενδεχομένως μπορεί να το απαντήσει. Η ουσία είναι ότι η κλήρωση, βάσει των όσων αναφέρθηκαν από αυτούς που την διεξήγαγαν, αδίκησε κατάφωρα τον Εθνικό που υτποχρεώθηκε να πάει και να παίξει σε μια από τις πιο δύσκολες και μακρινές έδρες ανάμεσα στα δυο ιστορικά ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Βέβαια, θα μπορούσαν να τύχουν και χειρότερα, όπως για παράδειγμα ένα παιχνίδι στην Σύρο, όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό στην δεύτερη αγωνιστική. Δικαιολογημένα έγραφε ο Παντελής Λώλης ότι όσους κλειδαρίθμους και αν τοποθέτησε η ΕΣΑΠ για να αποφευχθούν τα ντέρμπι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, το ντέρμπι Φοίνικας – Ολυμπιακός βγήκε.

Όμως η Σύρος πέρυσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, δεν έλαβε κλειδάριθμο και θεωρητικά υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. Με τον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα, τι ακριβώς έγινε και κληρώθηκαν μεταξύ τους την τρίτη αγωνιστική, ενώ υποτίθεται ότι πήραν κλειδάριθμο ακριβώς για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο;