Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στον αγώνα ΑΟ Ορεστιάδας – Μακεδονικός

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας οι πράσινοι του ΑΟ Ορεστιάδας κατάφεραν να ξεκινήσουν με τρίποντο το νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών απέναντι στον νεοφώτιστο Μακεδονικό του Φρέντι Μπρουκς, τον οποίο και νίκησαν με 3-0 σετ σε σχεδόν μία ώρα αγώνα.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα για την ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη στις αρχές του πρώτου σετ, οι πράσινοι κατάφεραν να αντιδράσουν και μετά το αρχικό 4-6 υπέρ των φιλοξενούμενων έκαναν το 10-8 και 15-12 στη συνέχεια, μέχρι να ανεβάσουν στροφές και να κάνουν το 25-17 σε 23 λεπτά, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση σε σερβις και υποδοχή.

Στο δεύτερο σετ οι “μαύροι” ειδικά για τον αγώνα με τον Μακεδονικό Ορεστιαδίτες μπήκαν πιο δυνατά δείχνοντας να έχουν ξεπεράσει το μούδιασμα της πρεμιέρας. Ευτύχησαν να προηγηθούν  με 7-4, αλλά στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν για να ισοφαρίσουν σε 9-9. Μεχρι εκεί όμως. Τα λάθη του Μακεδονικού έφεραν το 15-10 και έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, έως ότου έρθει το τελικό 25-20 σε 21 λεπτά.

Στο τρίτο σετ εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα των ¨πρασίνων¨ που τελειώνοντας άψογα από το κέντρο τις επιθέσεις έκαναν πολύ γρήγορα το 9-2 και 14-4, δυσκολεύοντας το σερβίς και έχοντας αποτελεσματικές άμυνες. Η διαφορά συντηρήθηκε για την ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη στο 20-9 και με τον Γιάννη Καρδαμανίδη από την γραμμή του σερβις έγινε το τελικό 25-11 σε 19 λεπτά και το 3-0 για την Ορεστιάδα.

A.O.OΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αντωνιάδης): Βλασακίδης, Δημητρούδης, Καρδαμανίδης, Χουσίδης, Ποτολίδης, Κωνσταντινίδης (λ) / Διαμαντίδης, Προδρομίδης, Ραζγκέλης, Νένογλου, Κωφίδης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Μπρουκς): Αλμαλης, Τσιγγελίδης, Οσσας, Καψιμάλης, Γκουδελόπουλος, Μοσχούλας, Καλεντερόγλου (λ) / Κτιστάκης, Μπρέντας, Παπαζαχαρίας