Απρόσμενη εμπλοκή Πανθρακικού βάζει μπουρλότο στα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν θα… αρχίσει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 19:30 στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Το «σφύριγμα» της έναρξης δόθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (24/10), στη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας και εκεί είχαμε και μια απρόσμενη εμπλοκήτου Πανθρακικού.

Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε διαφωνία όσον αφορά τον αριθμό των καθισμάτων που θα μείνουν κενές πίσω από τους δύο πάγκους και όσον αφορά την παρουσία αστυνομίας μέσα στο γήπεδο (και όχι μόνο ανθρώπων σεκιούριτι), ενώ ένταση προέκυψε με την εμπλοκή του… Πανθρακικού(!) στη σύσκεψη. Χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» δεν υπέγραψαν τα πρακτικά της σύσκεψης και το «μπαλάκι» πηγαίνει, πλέον, στην αστυνομία.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά τα σημεία της διαφωνίας:

1) Η Αστυνομία εισηγήθηκε – με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού – να δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» στις θύρες 9, 10 και 11 (σ.σ. οι κεντρικές στην πλευρά της οδού Τσόχα, πίσω από τους δύο πάγκους) που να αποτελείται από πέντε σειρές καθισμάτων. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε έχει εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο στο «Απόστολος Νικολαϊδης», αλλά και σε κανένα άλλο γήπεδο, καθώς θα πρέπει να αδειάσει η μισή θύρα, μιας και συνολικά κάθε θύρα έχει 11 σειρές καθισμάτων (περίπου 1.000 εισιτήρια ανά θύρα, στις οποίες υπάρχουν και διαρκείας).

Μάλιστα, στα πρακτικά κατατέθηκε ότι στο αντίστοιχο ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μένουν κενές 20 θέσεις πίσω από τον πάγκο για μια διμοιρία της αστυνομίας. Οι «πράσινοι» επεσήμαναν ότι έτσι κι αλλιώς έχουν κενή την πρώτη σειρά των καθισμάτων. Συμφωνία δεν υπήρξε και η αστυνομία θα αποφασίσει τελικά πόσες θα είναι οι «νεκρές ζώνες».

2) Η Super League πρότεινε να υπάρξουν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να συμφωνεί και τον Παναθηναϊκό να διαφωνεί.

Η αντιπαράθεση άρχισε από νωρίς, όταν ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με έξι εκπροσώπους στη σύσκεψη, αντί για τρεις όπως είχε προσυμφωνηθεί. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ξεκαθάρισε ότι αν δεν μείνουν τρεις «ερυθρόλευκοι» δεν θα αρχίσει η σύσκεψη, όπως και τελικά έγινε.

Το απρόοπτο που προέκυψε αφορούσε την επίκληση από την πλευρά του Σάββα Θεοδωρίδη παραπόνων του Πανθρακικού για τη φιλοξενία της ομάδας της Κομοτηνής στη Λεωφόρο στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε ότι του τηλεφώνησαν από τον Πανθρακικό και του είπαν ότι δεν είχαν καλή φιλοξενία.

Όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Μπούτσικας, αναρωτήθηκε «από πού και ως πού πήρε εσάς τηλέφωνο ο Πανθρακικός», ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε, τελικά, ότι «δεν με πήραν από τον Πανθρακικό, αλλά κάποιος δημοσιογράφος μου το είπε».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όντως ο Πανθρακικός έστειλε στον Παναθηναϊκό πριν από δύο μέρες επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για μικρό αριθμό προσκλήσεων που του δόθηκαν για την αναμέτρηση, για πρόβλημα με τα κλιματιστικά, το φωτισμό και τον εξαερισμό στα αποδυτήρια, αλλά και για μικρή ζώνη ασφαλείας μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Σύμφωνα με το sentragoal, ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ακριτική ομάδα με επιστολή και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε ρωτήσει τον Πανθρακικό αν ήθελε επιπλέον προσκλήσεις και η απάντηση ήταν αρνητική. Επιπλέον, οι πληροφορίες που διαρρέονται από τους «πράσινους» αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος του Πανθρακικού, πριν και μετά το ματς των δύο ομάδων, έδωσε… συγχαρητήρια στον Γιάννη Ζαβραδινό για την κατάσταση στην οποία ήταν τα αποδυτήρια.

Στη σύσκεψη, πάντως, υπήρξε και ένα σημείο συμφωνίας. Ο Ολυμπιακός θα έχει δέκα άτομα στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ζητά να γνωρίζει το όνομα και την ιδιότητα του καθενός, προκειμένου να μην υπάρξουν οργανωμένοι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» σε αυτή τη δεκάδα.