Photos: καρέ – καρέ ο τραυματισμός του Γραμματικάκη από… ιπτάμενη κορδέλα

Αποστολή στο Μπελχάτοφ: Γιάννης Γιαγκίνης

– Οι δεκάδες κορδέλες που εκτοξεύθηκαν από την εξέδρα προς τον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μνορεί να προσέφεραν ένα εντυωπωσιακό θέαμα για τις κάμερες και τους φιλάθλους, αλλά αποδείχθηκαν κάτι άκρως επικίνδυνο για τους παίκτες.

Και αν αυτοί της Σκρα είναι μαθημέρνοι προφανώς, αφού τα ίδια συμβαίνουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι παρόλο που απαγορεύονται και θα επιφέρουν πρόστιμο από την CEV, εκείνοι του Εθνικού την… πάτησαν και είχαμε απώλειες. Ο Δημήτρης Γραμματικάκης τραυματίστηκε και μάλιστα σχετικά σοβαρά, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πρόσωπό του γέμισε με αίματα.

Αφενός οι κορδέλες που δεν είχαν προλάβει να ανοιχτούν, πέφτοπντας στον αγωνιστικό χώρο είχαν μεγάλο βάρος. Αφετέρου όσες άνοιγαν, δημιουργούδαν μεν όμορφο θέαμα, ωστόσο… ξυρίζουν σαν λεπίδες (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με μια κόλλα χαρτί Α4).

Μια από τις… ιπτάμενες κορδέλες, λοιπόν, δημιούργησε μια βαθιά σχισμή λίγο πάνω από το δεξί φρύδι του Γραμματικάκη και αμέσως το κεφάλι του γέμισε με αίματα. Χρειάστηκε να πέσουν επάνω του οι γιατροί και να δεθεί λίγο αργότερα το τραύμα με γάζες, για να μπορέσει να επιστρέψει στον πάγκο και να μπει πιο μετά στον αγώνα.

Κάτι τέτοιο βέβαια, αν είχε συμβεί στην Ελλάδα, παρόλο που κανείς δεν καταλογίζει πρόθεση στον τραυματισμό του Έλληνα παίκτη, είναι βέβαιο ότι τα ξένα ΜΜΕ θα το είχαν κάνει μείζον ζήτημα, σε βαθμό που θα απαιτούσαν μέχρι και τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας ή διακοπή του αγώνα.

Ο Εθνικός δεν έθεσε κανένα τέτοιο ζήτημα, αλλά όπως μάθαμε, ο παρατηρητής της CEV τα είδε και τα σημείωσε όλα αυτά και η πολωνική ομάδα δεν θα αποφύγει ένα τσουχτερό πρόστιμο, που σε αυτές τις περιπτώσεις ορίζεται στα 10.000 ευρώ. Χρήσιμη πληροφορία, να την έχουμε υπόψιν ενόψει και του επαναληπτικού στην Αλεξανδρούπολη…