Έκανε την τέλεια ανατροπή σε ματς θρίλερ και έρχεται στην Κομοτηνή ατενίζοντας ευρωπαϊκή κορυφή!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Απίθανα πράγματα συνέβησαν στην Τούμπα, στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ πριν την εξόρμηση στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό.

Μετά από τέσσερα γκολ, δύο χαμένα πέναλτι, και ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα. Ετσι είναι πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου, μετά την ισοπαλία 1-1 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου για το Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε Σαχτιέρ Καραγκαντί-Άλκμααρ.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και αιφνιδίασαν τους παίκτες του Στέφενς, στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδια που έδωσαν μπροστά στο κοινό τους, που απαρτιζόταν και από δεκάδες οπαδούς από την Θράκη (στα προηγούμενα παιχνίδια στην τούμπα δεν υπήρχε κόσμος λόγω τιμωρίας)..

Στο 13ο λεπτό ο Κατσουράνης έκανε τραγικό λάθος έξω από την περιοχή και ο Εντλοβού με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα η Μακάμπι πάγωσε για τα καλά την Τούμπα. Αφού ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Σαρόνοφ πάνω στον Αθανασιάδη, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Γκολάσα με εξαιρετικό σουτ έκανε το 0-2.

Ο Γκολάσα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 στο 31΄και στη συνέχεια σαν κάτι να… τσίμπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και έκαναν άνω κάτω την άμυνα της Μακάμπι. Στο 35΄ο Βίτορ εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Λίνο σκοράροντας ξανά με κεφαλιά για το 1-2. Στο 37΄ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τετ α τετ με τον Σαρόνοφ, ενώ στο 38΄ο Στοχ κέρδισε πέναλτι από τον Τσότσαλιτς. Ο Σλοβάκος ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αστόχησε και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Νίνη ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Η μπάλα βγήκε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Στοχ, κεφαλιά ο Νίνης και… 2-2!

Το επιθετικό ρεσιτάλ συνεχίστηκε και στο 43΄ ο “δικέφαλος του βορρά” κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Τσότσαλιτς μέσα στην περιοχή. Ο Στοχ πήρε τη μπάλα από τον Λίνο για να εξιλεωθεί για το προηγούμενο χαμένο, αλλά νικήθηκε και πάλι από τον Σαρόνοφ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως είναι λογικό ο ρυθμός έπεσε, πόσο να διατηρηθεί έτσι άλλωστε; Ωστόσο δεν έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Στοχ απείλησε πρώτος στο 51΄ για να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα ο Έζρα. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με τον Σαλπιγγίδη να φέρνει τα πάνω κάτω στο ματς στο 66ο λεπτό μετά την σέντρα του Λίνο. Το 0-2 είχε γίνει 3-2!

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και τα κατάφερε αφού στο 87΄ο Χακόμπο έκανε την επέμβαση του αγώνα σε κεφαλιά του Αζουλάι. Μετά από αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με το 1-1 στο άλλο ματς ανάμεσα στην Σαχτέρ Καραγκαντί και την Άλκμααρ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.

 

Η βαθμολογία
ΠΑΟΚ 7
Άλκμααρ 5
Σαχτέρ Καραγκαντί 2
Μακάμπι Χάιφα 1