Ο (εβρίτης) Γ. Βαλαβανίδης μιλά στο ThrakiSportS για την επιστροφή του στην Θράκη, τον Εθνικό και τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Γιώργος Βαλαβανίδης είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έβγαλε το θρακιώτικο μπάσκετ. Ο βετεράνος άσσος του Ζεφύρου με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, με μεγάλη καριέρα ακόμα και στις καλές περιόδους του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Thrakisports για την ομάδα του, τη Θράκη καθώς και για την Αλεξανδρούπολη, που μετά από χρόνια έχει ομάδα Γ’ Εθνική. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας που έδωσε την περασμένη Κυριακή με τον Εθνικό, αλλά και το επικείμενο παιχνίδι με τον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Για την ομάδα του, τον Ζέφυρο και τους στόχους του τόνισε: “Πετύχαμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, όπως ο Εθνικός, που αποκτά ξεχωριστή αξία γιατί ήρθε και εκτός έδρας. Είμαστε νέα ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, γι’ αυτό και στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο στον σύλλογο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζουμε στο τέλος να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται”.

Για την επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη: “Μου προκαλεί συγκίνηση η επιστροφή στη Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, γιατί κατάγομαι από δω και πολλοί συγγενείς μου μένουν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη. Πολλοί νομίζουν ότι κατάγομαι από τις Φέρες επειδή αγωνίστηκα στην Θύελλα που πρόσφατα με τίμησε με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων της ομάδας, αλλά η καταγωγή είναι μέσα από την Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω εδώ, ως παίκτης κάποιας ομάδας της πόλης”.

Για τον Εθνικό αλλά και τον ΓΑΣ Κομοτηνή, επόμενο αντίπαλο του Ζέφυρου, σχολίασε: “Χαίρομαι που υπάρχει μια ομάδα από την πόλη στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης πρέπει να στηρίξει τον σύλλογο, ήταν κρίμα που δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κλειστό. Είναι μεγάλη επιτυχία για την πόλη, που μετά από σχεδόν 20 χρόνια συμμετέχει ομάδα μπάσκετ σε τέτοια κατηγορία. Όσο για τον ΓΑΣ Κομοτηνή, τι να πω; Είναι ιστορική ομάδα, η ιστορικότερη ίσως της Θράκης με μεγάλες πορείες παλιότερα στην Α2. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, θεωρώ όμως ότι και λόγω εμπειρίας θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά εμείς θα παλέψουμε το παιχνίδι, όπως όλα άλλωστε”.