Photos και hot παρασκήνια από το ταξίδι του Εθνικού στην Πολωνία

Αποστολή στο Μπελχάτοφ: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην Πολωνία βρίσκεται από τις τέσσερις το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η αποστολή του Εθνικού, που αμέσως μετά την άφιξή της επιβιβάστηκε στο ιδιόκτητο πούλμαν της Σκρα και ταξίδεψε για το Μπελχάτοφ. ToThrakiSportS κατέγραψε στιγμές από το ταξίδι αλλά και hot παρασκήνια, σα να ταξιδεύατε μαζί…

* Άνετη η πτήση της Aegean για Βαρσοβία, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Ούτε αναταράξεις παρατηρήθηκαν στην σχεδόν δυόμισι ωρών διαδρομή και πολύ καλή προσγείωση από τον πιλότο, που φυσικά αποκόμισε το χειροκρότημα των επιβατών.

Οι περισσότεροι κάθονταν σε διπλανές θέσεις, περίπου στην μέση του αεροσκάφους. Ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι που οι θέσεις τους ήταν ξέχωρα από τους υπόλοιπους, όπως αυτή που είχε δοθεί στον Γιώργο Παπάζογλου, ο οποίος ήταν σχετικά πίσω, τέσσερις σειρές από όλους τους άλλους.

Πρώτος – πρώτος καθόταν ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, ο οποίος σε κανένα σημείο δεν αποχωρίστηκε τα γυαλιά ηλίου του. Τα φόραγε σε όλη την διαδρομή, τόσο στο αεροπλάνο όσο και μετά, στο πούλμαν.

Πίσω του ακριβώς ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης. Σχεδόν σε όλη την πτήση ήταν αφοσιωμένος στην ανάγνωση ιστορικών περιοδικών. Στο πούλμαν όμως, πιο χαλαρός, αν και κάθισε μπροστά, για αρκετή ώρα πήγε στην γαλαρία και έλεγε σουφλιώτικες ιστορίες στους παίκτες του, που λύθηκαν στα γέλια.

* Αρακάς με πατάτες φούρνου το φαγητό στην πτήση από την Aegean. Μαζί φυσικά με ψωμί και κρακεράκια. Και για επιδόρπιο «Γιαννιώτικο Καραϊφάκι», που το τίμησαν άπαντες!

*  Δίπλα – δίπλα ο σέρβος Νικολά Μιγιαήλοβιτς και Ιβάν Ράϊτς, είχαν ανοίξει στην διαδρομή ένα ηλεκτρονικό λεξικό και εξασκούσαν τις γνώσεις τους στα ελληνικά. Κάτι που συνεχίστηκε και στο πούλμαν αργότερα.

*  Οι πιο νέοι της αποστολής, εφοδιασμένοι με κινητά και ταμπλέτες τελευταίας τεχνολογίας, προτίμησαν να δουν επεισόδια ελληνικών σειρών. Και ορισμένες παλιοσειρές, όπως οι Σιδηρόπουλος και Παπάζογλου αλλά και ο Κώστας Δαλακούρας προτίμησαν να εκμεταλλευθούν τον χρόνο στο αεροπλάνο για έναν υπνάκο.

*  Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι περισσότεροι από το ιδιόκτητο πούλμαν της Σκρα. Η Στέλλα Καζακίδου ανέλαβε άτυπο ρόλο συνοδηγού και των συνεννοήσεων με τον οδηγό και τον γενικό διευθυντή της Σκρα, που έσπευσε για την υποδοχή στο αεροδρόμιο.

*  Αρκετή κίνηση συνάντησε η αποστολή του Εθνικού λίγο έξω από την Βαρσοβία, απομακρυνόμενη από το αεροδρόμιο. Μετά ο δρόμος άνοιξε, αλλά δυο ωρίτσες και κάτι τις έφαγε στον δρόμο μέσα στο νερό. Σχεδόν όσο έκανε να πάει από Αθήνα στην πολωνική πρωτεύουσα, άλλο τόσο έκανε για να πάει από την Βαρσοβία στο Μπελκάτοφ.

*  Ανάρπαστες έγιναν στην πτήση οι λίγες αθλητικές  εφημερίδες που κάποιοι προνοητικοί είχαν σπεύσει να πάρουν μαζί τους. Ο φακός του ThrakiSportSεντόπισε τον Παπάζογλου να διαβάζει με ενδιαφέρον τις αναλύσεις και τα άρθρα για τον… Πανθρακικό.