Με Ρουμανία η ζαριά της Εθνικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Χαμογέλασε η κληρωτίδα της FIFA στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου αφού απέφυγε την Γαλλία και την Σουηδία και θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Ρουμανία. Πρώτο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης στις 15 Νοεμβρίου, επαναληπτικός στο Βουκουρέστι τέσσερις μέρες μετά.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει μετά την κλήρωση των μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Εθνική ομάδα που ήταν στους ισχυρούς θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία των Λάζαρ και Γκόιαν.

Μια ομάδα που σίγουρα δεν τρομάζει αλλά αν την υποτιμήσουν οι διεθνείς μπορεί να τους δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της και έχει βάσιμες ελπίδες να συμμετάσχει στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Το πρώτο ματς θα γίνει στο Γ. Καραϊσκάκης στις 15 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στις 19 του ίδιου μήνα στην Ρουμανία. Από την κληρωτίδα βγήκε πρώτη η Σουηδία που κληρώθηκε με την Πορτογαλία και αμέσως μετά η Γαλλία που πήγε επάνω στην Ουκρανία.

Τα μεγαθήρια είχαν ήδη φύγει και ήμασταν ανάμεσα σε Ρουμανία και Ισλανδία. Ίσως περισσότεροι να ήθελαν τους… χαράδες, αλλά αυτοί έπεσαν επάνω στους Κροάτες και εμείς θα δώσουμε βαλκανικό ντέρμπι για μια θέση στην Βραζιλία.

Η Ρουμανία του Βίκτορ Πιτούρκα αναζητεί τα τελευταία χρόνια την ταυτότητά της. Πέρασε στα μπαράζ την ύστατη ώρα όταν η αδιάφορη Ολλανδία νίκησε την Τουρκία και έτσι της έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί στην κλήρωση της Ζυρίχης. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως να είχαμε ελληνοτουρκική σύρραξη.

Ο Μαρικά είναι ο ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας αφού ο Μούτου δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του. Η Ρουμανία έχει να βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998 ενώ δεν ήταν παρούσα ούτε στο τελευταίο Euro το 2012.

Αναλυτικά τα 4 ζευγάρια των μπαράζ (15 και 19 Νοεμβρίου)
Ισλανδία – Κροατία
Ελλάδα – Ρουμανία
Ουκρανία – Γαλλία
Πορτογαλία – Σουηδία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here