Η επόμενη μέρα στην Ξάνθη: ικανοποίηση για το ρεκόρ της πεντάρας και αποθεραπεία

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η εντυπωσιακή νίκη της Skoda Ξάνθη με 1-5 επί της Καλλονής ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της ομάδας στην Super League και την Α’ Εθνική! H προηγούμενη ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 1990 όταν είχε επικρατήσει με 2-5 επί του Πανιωνίου, δηλαδή μιλάμε για την κατάρριψη ενός ρεκόρ 23 ετών.

Αυτές είναι και οι μοναδικές εκτός έδρας πεντάρες των ακριτών. Παράλληλα, ο Εστεμπάν Σολάρι έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του συλλόγου ο οποίος κατάφερε να σημειώσει χατ τρικ μακριά από τη Θράκη. Ο προηγούμενος ήταν ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο σε εκείνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο της 22ης αγωνιστικής της περιόδου 1989-90 (είχαν σκοράρει ακόμη για την ομάδα του Γιάννη Γούναρη οι Σάντο και Ουζουνίδης).

Όπως είναι φυσιολογικό ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ομάδας από τα θετικά αποτελέσματα, καθώς αυτό έρχεται σε συνέχεια της νίκης επί του Απόλλωνα. Μάλιστα, σ’ αυτούς τους ρυθμούς θέλουν να συνεχίσουν και στην συνέχεια. Από την Δευτέρα, όμως, στο μυαλό όλων είναι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο το ερχόμενο Σάββατο και γι’ αυτό θα προετοιμαστούν για να είναι πανέτοιμοι.

Το πρωινό της Δευτέρας το γκρουπ των παικτών που αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε υπο-ομάδες επιθετικών – αμυντικών και δούλεψαν στα αντίστοιχα κομμάτια της τεχνικής.
Μάνταλος και Μαρίν ακολούθησαν τις θεραπείες τους αλλά αναμένεται να μπουν μέσα στην εβδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα.