Αφιέρωμα της ισπανικής Marca για την «δεύτερη νεότητα του Σολάρι» στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Εστεμπάν Σολάρι πέτυχε τρία γκολ στη νίκη 5-1 της Ξάνθης επί της Καλλονής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα και είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Οι επιδόσεις του Αργεντινού επιθετικού της ακριτικής ομάδας έφτασαν μέχρι… την Ισπανία, με την Marca να του κάνει ένα μίνι-αφιέρωμα στη διαδικτυακή της έκδοση. «Η δεύτερη νεότητα του Σολάρι», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, στο οποίο μόνο καλά λόγια λέγονται για χάρη του.

«Ο Εστέμπαν Σολάρι είναι ένας από τους παίκτες που πρέπει να ζει κάτω από βαριά οικογενειακή κληρονομιά. Το όνομα του αδερφού του, Σαντιάγκο Ερνάν Σολάρι, πρώην παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ρεάλ, μεταξύ άλλων, πάντα τον `συνόδευε’ σε όλη την καριέρα του. Οι συγκρίσεις ήταν άδικες και αναπόφευκτες. Σήμερα, με τον αδερφό του να έχει αποσυρθεί, ο μικρός Σολάρι ζει μια δεύτερη νεότητα στην Ελλάδα», γράφουν οι Ισπανοί – σε μετάγραφη από το sentragoal.

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Επτά γκολ σε οκτώ αγώνες, δεύτερος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το χατ-τρικ απέναντι στην Καλλονή επιβεβαιώνει το σερί σκοραρίσματός του. Μόνο ο Μήτρογλου του Ολυμπιακού έχει καλύτερο μέσο όρο. Ο Εστέμπαν Σολάρι έχει πλέον το ρόλο του εκτελεστή, τον οποίο δεν έχει συνηθίσει. Με εξαίρεση μία εξαιρετική χρονιά με την Πούμας, ο Αργεντινός δεν ολοκληρώνει τις σεζόν συνήθως με πολλά περισσότερα από 10 γκολ.

Αλλωστε, στις δύο καλύτερες σεζόν του με τον ΑΠΟΕΛ, ο Σολάρι ολοκλήρωσε τις χρονιές με 11 γκολ, έναν αριθμό που αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα περάσει φέτος. Τα γκολ του βοηθούν την Ξάνθη να βρίσκεται αυτή την εποχή σε ευρωπαϊκή τροχιά. Είναι μια γλυκιά στιγμή για μια ομάδα αλλά και για έναν παίκτη που για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι το σημείο αναφοράς για το όνομα Σολάρι».