Photo: Η βράβευση του Γιώργου Παπάζογλου και οι δηλώσεις του για αυτήν

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πριν την έναρξη του αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Παναχαϊκή για την 2η αγωνιστική της Βόλεϊ Λιγκ, είχαμε την βράβευση του MVP της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και κεντρικού της ομάδας του Σάκη Μουστακίδη, Γιώργου Παπάζογλου. 

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, που τυγχάνει και γενικός γραμματέας της Λίγκας.

Υπενθυμίζουμε πως στην πρεμιέρα της Volleyleague (12/10) ο Γιώργος Παπάζογλου αναδείχθηκε MVP για τρίτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα πρωταθλήματος. Με τα 13 μπλοκ που σημείωσε στο 3-2 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του Άρη στη Μίκρα ο 40χρονος κεντρικός πέρασε στην ιστορία και το ρεκόρ του πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί από άλλο κεντρικό.

«Ένιωθα πως ήταν η μέρα μου αλλά γενικά όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά. Αν μάλιστα ήμασταν πιο προσεκτικοί θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 3-0 ή το πολύ 3-1 σετ», δήλωσε ο Παπάζογλου σχετικά με την βράβευσή του, αλλά πρόσθεσε ότι και ο ίδιος δεν περίμενε 13 πόντους από μπλοκ: «Όχι, δεν το περίμενα. Βέβαια παίξαμε πέντε σετ αλλά ένιωθα πως είχα το ρυθμό και ότι έκανα έπιανε».

Που αφιερώνεις την επιτυχία ρου; «Στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα. Δεν παίζω μόνος μου…». Όπως ο ίδιος θυμήθηκε, είχε βγει μόλις άλλες δυο φορές MPV. «Η πρώτη τη σεζόν 2003-04 με την Ορεστιάδα όταν προπονητής ήταν ο Τάσος Κουμπλής. Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 2009-10 με τη Λαμία όταν αναδείχτηκα MVP της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Είχαμε κάνει γενικά πολύ καλές εμφανίσεις και η Λαμία για πρώτη φορά είχε μπει τότε στην 4αδα με προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο».

Άρα είναι καλό σημάδι να μπει και πάλι ο Εθνικός στην 4αδα; «Μακάρι να είναι ένας θετικός οιωνός για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία και να μπούμε στην 4αδα κι αν είναι δυνατόν να πάμε κι ένα σκαλί πιο ψηλά. Ο Εθνικός έχει κάνει άλματα προς την κορυφή. Έχουμε τις δυνατότητες αλλά θα πρέπει να κινηθούμε βήμα, βήμα».