Γ’ Εθνική: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ζέφυρος

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πικρή ήττα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του εδώ και δεκαετίας για τα εθνικά πρωταθλήματα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το απόγευμα της Κυριακής. Προηγήθηκε σε όλο το παιχνίδι έχασε το προβάδισμα μόνο στο τελευταίο λεπτό αλλά αυτό στάθηκε αρκετό για να χάσει έναν καθαρά δικό του αγώνα.

Ο Εθνικός είχε σε μεγάλη μέρα τον Τελούδη που πέτυχε 27 πόντους αλλά τραυματίστηκε και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα, ενώ βοήθησε επιθετικά και ο Χονδρόπουλος με 16. Αλλά δεν αρκούσαν και έτσι άφησε με πικρή γεύση τους περίπου 100 φίλους του που βρέθηκαν στο Κλειστό, την ίδια ώρα που στο Φώτης Κοσμάς το ποδοσφαιρικό τμήμα έδινε επίσης αγώνα στο ιστορικό ντέρμπι της πόλης με το Άλεξ.

Ο Εθνικός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι κκαι προηγήθηκε με 25-16 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ χάρη κυρίως στον Τελούδη που ανέλαβε δράση για τον Εθνικό στη δεύτερη περίοδο, αυξήθηκε  στο τέλος του ημιχρόνου στους 15 πόντους, 49-34. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Εθνικός κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά που είχε απέναντι στο Ζέφυρο με πρωταγωνιστή τον Χονδρόπουλο και έτσι το σκορ σ’αυτή την περίοδο διαμορφώθηκε στο 68-53. 

Όλα έδειχναν ότι οι Εβρίτες θα οδηγούνταν σε μια εύτκολη νίκη, όμως στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έγινε η μεγάλη ανατροπή με τον Ζέφυρο να αλλάζει εντελώς την κατάσταση, πετυχαίνοντας 26 πόντους έναντι μόλις 7 που σκόραραν οι γηπεδούχοι. Ο Τσιμπής ήταν ο καλύτερος παίκτης στην αναμέτρηση, αφού με τους 30 πόντους, που σημείωσε, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξε ο τραυματισμός του Τελούδη στην τρίτη περίοδο, αφού δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Παρόλα αυτά, πέτυχε 27 πόντους ενώ από τους κορυφαίους του Εθνικού ήταν και ο Χονδρόπουλος με 16 πόντους. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στέφανος Βουτσάς): Χονδρόπουλος 16, Δουρδούλης 9, Ξένος 9, Νούλας 4, Μπανταλίδης, Πασσιάς, Παπαλαμπίδης, Τελούδης 27, Γεροντίτης 10, Κανδύλης 3

ΖΕΦΥΡΟΣ: Τσιμπής 30, Μυλωνάς 7, Αλεξανδρίδης 12, Κλουντζός 9, Σουλάκης 4, Στυλιανού 3, Παπούδος, Σταφυλάς 4, Βαλαβανίδης 10, Καραΐσκος, Καναράς

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ