Δηλώσεις Σολάρι και Σολτάνι μετά την πεντάρα στο Χαριλάου

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Με χατ τρικ και ασίστ στο δεύτερο γκολ της Ξάνθης, ο Εστέμπαν Σολάρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς με την Καλλονή. Ο Αργεντινός φορ τόνισε πως η Ξάνθη έδειξε ποιότητα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς και ότι δεν είναι κάποιος ιδιαίτερος παίκτης, αλλά ένας από το σύνολο της Σκόντα.

«Παίζαμε εκτός έδρας και ήταν μία σημαντική νίκη. Αυτό που άλλαξε ήταν η νοοτροπία της ομάδας σε σχέση με προηγούμενα ματς. Δεν θεωρώ πως είμαι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής για την ομάδα μου, αλλά ένας από το σύνολο.

Πλέον, είμαι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό μου και είμαι σε καλή φόρμα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δείξαμε ποιότητα. Παίξαμε σε καλό αγωνιστικό χώρο. Όταν η ομάδα παίζει καλά και κρατάμε την απόδοσή μας σε υψηλά επίπεδα, τότε μπορούμε και παίρνουμε καλά αποτελέσματα», ήταν τα λόγια του για να αναφερθεί και στο όνομα «Τάνο», που έχει στη φανέλα του.

«Έτσι με φώναζαν οι γονείς μου από μικρό, γιατί όταν βάλω κάτι στο κεφάλι μου δεν το αλλάζω με τίποτα. Όλη η οικογένειά μου ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ο πατέρας μου, ο θείος μου, τα αδέρφια μου. Ζούμε για το ποδόσφαιρο με πολύ πάθος».

Στη χαμένη αυτοπεποίθηση που ανέκτησαν οι παίκτες της Ξάνθης, αναφέρθηκε και ο Καρίμ Σολτάνι, με δηλώσεις του μετά την πεντάρα επί της Καλλονής. «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά μετά δεν είχαμε προβλήματα, γυρίσαμε το παιχνίδι και όλα πήγαν πολύ καλά σήμερα. Γνωρίζαμε τα προβλήματα του αντιπάλου, τους πιέσαμε πάνω σε αυτά και δεν τους αφήσαμε να πάρουν αυτοπεποίθηση.

Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Με μία νίκη μπορείς να ανέβεις δύο και τρεις θέσεις ενώ με ήττα μπορούσε να συμβεί το αντίστοιχο προς τα κάτω. Οπότε η νίκη είναι πολλή σημαντική από όλες τις απόψεις αλλά και για την αυτοπεποίθηση στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κάθε εβδομάδα είμαι όλο και καλύτερα. Ήμουν δύο μήνες εκτός. Δουλεύω πολύ σκληρά κάθε μέρα για να επανέλθω.

Έχουμε πολλή καλή συνεργασία με τον Σολάρι και βρίσκουμε εύκολα ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση για να κάνουμε το καλύτερο για τη Ξάνθη».