ΕΠΣ Έβρου: Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι από τα παλιά Άλεξ – Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος νικητής του ιστορικού ντέρμπι με το Άλεξ, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-5 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχοντας συγκάτοικο σ’ αυτή την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι (φέτος Άλεξ και Εθνικός έχουν κοινή έδρα) κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης, όταν το επιθετικό τους δίδυμο των Δαμιανίδη και Αγγελακάκη συνεργάστηκε ιδανικά με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Δύο λεπτά μετά, το ψηλοκρεμαστό σουτ του πρώην ποδοσφαιριστή του Εθνικού Πεχλιβανίδη πέρασε λίγο άουτ, όπως και το γυριστό του στο 13’.

Στο 22’ ο Εθνικός έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, αφού πρώτα ο Αγγελακάκης και στην εξέλιξη της φάσης ο Δαμιανίδης δε μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους ποδοσφαιριστές του όμως να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι στο σουτ του Δαμιανίδη. Στο 28ο λεπτό της συνάντησης ο Θάνος, που πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι από το Άλεξ στον Εθνικό, με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 36’ η εκτέλεση φάουλ του Βρύζα κατέληξε στην αγκαλιά του Φυσέκη.

Το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο του Εθνικού, που κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Αγγελακάκης εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση των Κολγκέκα και Βρύζα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του. Μάλιστα στο 49’ ο επιθετικός του Εθνικού σημείωσε χατ-τρικ, με πέναλτι το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κολγκέκα.

Στο 55ο λεπτό της συνάντησης ο Γκιγκούδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του προωθημένου Δούπα και δύο λεπτά μετά, το σουτ του Δαμιανίδη δε βρήκε στόχο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Δαμιανίδης στην πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα ( τιμωρία από την περσινή σεζόν με τον Έβρο Σουφλίου) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4 με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος.

Στο 76’ το σουτ του Αγγελακάκη μετά από σέντρα του Δαμιανίδη δεν είχε την επιθυμητή για την ομάδα του κατάληξη, όπως και το σουτ του Αγοράκη τέσσερα λεπτά μετά. Στο 85ο λεπτό του αγώνα ο Κατσέλης με πλασέ μείωσε για την ομάδα του σε 1-4 για να διαμορφώσει ο Δαμιανίδης στο 89’ με τον ίδιο τρόπο το τελικό 1-5.

Από την ομάδα του Άλεξ όλοι κυμάνθηκαν στην μετριότητα, ενώ από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Αγγελακάκης, Δαμιανίδης, Κοιλιάρης, Θάνος και Αμπραχαμιάν.

Παράπονα για τη διαιτησία των κ. Σημίδη, Παπά και Σαβούδη έχουν οι γηπεδούχοι με τον προπονητή τους Λαμπίδη να αποβάλλεται μετά το 1-3.

ΆΛΕΞ: Γκιγκούδης, Παπανικολάου, Θώδης, Γιακειμίδης (59’ Αραμπίδης), Βρύζας (65’ Μπουρουτζής), Πεχλιβανίδης, Κολγκέκα, Κατσέλης, Γρίβας (72’ Κυζιρίδης), Καλομπρατσίδης, Σαριανίδης
ΕΘΝΙΚΟΣ: Φυσέκης, Αμπραχαμιάν, Τσικάκης, Άχπα, Δούπας (58’ Τσιφτσής), Θάνος, Γαλανός (51’ Μπαρμπαγιάννης), Κοιλιάρης, Δαμιανίδης, Νταλαπέρας (68’ Αγοράκης), Αγγελακάκης

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΕΔΩ