Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το Εθνικός – Παναχαϊκή

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά το τέλος του παιχνιδιού Εθνικός-Παναχαϊκή κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις. Από πλευράς του νικητή Εθνικού μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης και ο Ανέστης Δαλακούρας, ο οποίος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Όσο για την Πατρινή ομάδα, έκανε δηλώσεις ο αρχηγός της Νίκος Ρουμελιώτης, που και με την σημερινή του εμφάνιση απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης των Πατρινών.

Ο Σάκης Μουστακίδης σχολίασε: «Ήταν μια αγχωτική νίκη. Δεν παίξαμε καλά στο 1ο σετ και δώσαμε δικαιώματα σε μια ομάδα που έχει μέσα έμπειρους παίκτες, ρισκάρανε στο σέρβις. Ευτυχώς αντέξαμε, ανεβάσαμε την απόδοσή μας, συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη όμως κυρίως στο σέρβις. Νομίζω εκεί πρέπει να δώσουμε λίγο προσοχή».

Αιχμηρά ήταν τα βέλη του εβρίτη προπονητή για τη διαιτησία, όχι αναφορικά με τα λάθη αλλά με τον πειθαρχικό έλεγχο: «Εκεί που θα σταθώ πιο πολύ, είναι ότι κάποια στιγμή και οι διαιτητές αυτό πρέπει να το σταματήσουν… Εννοώ τις διαμαρτυρίες συνέχεια, πρέπει να τις σταματήσουν… Δεν ήρθαμε ούτε να μαλώσουμε ούτε να βριστούμε. Αλλά ευτυχώς πήραμε τη νίκη, αν και ο νεαρός πασαδόρος (Σταύρος Κασαμπαλής) ήταν άπειρος, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Στάθηκε στο ύψος του. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Καλή συνέχεια σε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι παίκτες της Παναχαϊκής ήταν από την αρχή του αγώνα ριστικοί, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο στο τρίτο σετ που κόστισε την αποβολή του βασικού πασαδόρου  του Εθνικού Άκη Σιδηρόπουλου αλλά και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από την Παναχαϊκή. Ο αδερφός του, διαγώνιος της πατρινής ομάδας και πρώην αρχηγός της Εθνικής  Νίκος Ρουμελιώτης, που αγωνίστηκε με πόνους στην κοιλιακή χώρα, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην Αλεξανδρούπολη: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε βαθμούς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα ίσια τις ομάδες αυτού του επιπέδου».

Τέλος, ο Ανέστης Δαλακούρας είπε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Ήταν μια δύσκολη νίκη, αν και το ματς ξεκίνησε πολύ αρνητικά για μας καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να πάρουμε μια σημαντική νίκη στην έδρα μας». Πλέον όλοι στον Εθνικό στρέφονται στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με την Σκρα στην Πολωνία.