Γιάννης Αναστασίου: «Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι το πιο δύσκολο της σεζόν»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η επιθυμία του Αναστασίου να δώσει «ανάσες» στον Τάσο Λαγό είναι δεδομένη, με τον Μέντες να αναμένεται να πάρει τη θέση του βασικού αμυντικού χαφ απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, έχοντας μπροστά του τους Ζέκα και Πράνιτς. 

Για τον Σίλντενφελντ οι πιθανότητες να ξεκινήσει έχουν αυξηθεί, αφού συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, ενώ στην τριπλέτα της επίθεσης είναι πιθανόν να ξεκινήσει δεξιά ο Ατζαγκούν αντί του Ντίνα, προκειμένου να αναλαμβάνει περισσότερες οργανωτικές πρωτοβουλίες.

Στη προπόνηση της Παρασκευής(18/10) στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και δίτερμα και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Ο Αποστολόπουλος έκανε θεραπεία, ενώ ο Ταμπάκης προπονήθηκε ατομικά.

Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν περίπου 10.000 κόσμο στο γήπεδο, ο οποίος θέλει να στηρίξει την ομάδα και να την βοηθήσει να πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τον αγώνα πρωτάθληματος με τον Πανθρακικό στην κάμερα της Nova. Αναλυτικά, σε ερώτημα αν τον φοβίζει το γεγονός ότι οι  μεγάλες ομάδες μετά από μια διακοπή, παρουσιάζονται λίγο “μουδιασμένες” ενόψει Πανθρακικού, ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Ναι με φοβίζει και όπως είπατε και πριν, υπάρχει μια ευχάριστη διάθεση στον κόσμο μας για τις εμφανίσεις της ομάδας και γενικότερα το κλίμα είναι αρκετά θετικό. Αλλά εμένα με ανησυχεί αυτό πάρα πολύ και ήδη προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου αυτές τις μέρες να θυμίσουμε στους παίκτες μας ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Για εμάς, το παιχνίδι με τον Πανθρακικό θα είναι ίσως το πιο δύσκολο της σεζόν μέχρι στιγμής».

Σε σχέση με την έδρα, τόνισε: «Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει τρία παιχνίδια εκτός έδρας και θα έλεγα ότι η εικόνα μας ήταν τελείως διαφορετική σε κάθε παιχνίδι. Μια νεανική ομάδα όπως είναι η δική μας, χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου και τη στήριξη του. Και έχουμε δει ότι στη Λεωφόρο, με τη βοήθεια των οπαδών μας, η ομάδα παρουσιάζει τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Προσωπικά, θέλω η εικόνα της ομάδας να είναι ίδια και εντός και εκτός έδρας. Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν θα παίζουμε εντός. Αλλά για τα παιδιά σίγουρα είναι σημαντική η ψυχολογία. Και όταν παίζουμε στη Λεωφόρο, έχουμε τρομερή βοήθεια και στήριξη από τον κόσμο μας. Τα παιδιά το εισπράττουν και το ανταποδίδουν αυτό. Σίγουρα αποτελεί ένα κίνητρο, αλλά θα πρέπει όταν θα μπούμε στο γήπεδο, να κάνουμε πρώτα αυτά που πρέπει, για να μας στηρίξει και ο κόσμος».