Διαδοχικές αντιδράσεις των οργανωμένων για τη χορηγία των Χρυσωρυχείων

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κωστας Καραγιάννης

–  Η σύναψη συμφωνίας του ΤΑΠ ΠΑΟΚ με την εταιρία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική είχε εξ αρχής προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων του «Δικεφάλου» ως προς την ηθική εξέταση του πράγματος, καθώς οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις συνέπειες στη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου και λογική, νοερή προέκταση τους ανθρώπους της περιοχής κι όχι μόνο είναι εξαιρετικά ανησυχητικές κι επιζήμιες. 

Επίσης είναι γνωστά τ’ αποτελέσματα των πρώτων αντιδράσεων που έγιναν στην Ιερισσό με τις συλλήψεις ανθρώπων που αντιστέκονται για τον τόπο τους, για τους εαυτούς τους, για τα παιδιά τους. Οι πρώτες δυο απόπειρες συνεργασίας της συγκεκριμένης εταιρείας με ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης απέβησαν άκαρπες εξαιτίας και των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν από τους φιλάθλους τους στο άκουσμα και μόνον ενός τέτοιου ενδεχόμενου. 

Στο τμήμα βόλεϊ του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ επικαλέστηκαν την οικονομική δυσπραγία που εν γένει χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική κοινωνία σε συνάρτηση με την έλλειψη στήριξης από τον φίλαθλο κόσμο και την αδυναμία εύρεσης εναλλακτικών, οικονομικών πόρων. Κι αν αρχικά έδειχναν αμετάπειστοι γύρω από την ορθότητα της επιλογής τους, ειδικά τις τελευταίες ημέρες μετά τις γραπτές ανακοινώσεις διαφωνίας κι εναντίωσης από τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας μάλλον έχουν «θορυβηθεί», εν όψει και της πρώτης αγωνιστικής τους υποχρέωσης το προσεχές Σάββατο στην «PAOK Sports Arena», όπου και θα υποδεχτούν για το πρωτάθλημα την ΑΕΚ.

Και δεν τα λέμε εμείς αυτά. Τα λέει το NovaSports, που είναι και χορηγός του πρωταθλήματος…