Πώς η (αθλητική) συναυλία στην Αλεξανδρούπολη έβαλε στο μάτι του ΣΔΟΕ τον Γιάννη Πλούταρχο

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με τον τραγουδιστή που πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες που έχουν γίνει. 

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από τον έλεγχο που διενήργησε στον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο διαπίστωσαν ότι την περίοδο 2005-2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ. «Πρόκειται για έλεγχο σε βάθος 10ετίας. Μετά την κατάσχεση του σκάφους του, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο εν λόγω τραγουδιστής εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Όπως πρόεκυψε, ο ελεγχόμενος δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία 1.985.000 ευρώ» αναφέρει η zougla και δεκάδες άλλα δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης μέσω του ελέγχου διαπίστωσαν ότι ο Πλούταρχος, πέραν των άλλων, «λησμόνησε» να κόψει 14 αποδείξεις για συναυλίες που πραγματοποίησε την περίοδο 2002 – 2010. Αποδείξεις που αφορούσαν σε χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ. «Είχε λάβει μέρος σε συναυλίες και σε 14 περιπτώσεις δεν έκοψε καμία απόδειξη. Συνολικά, απέφυγε να δηλώσει 808.000 ευρώ» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ο γνωστός τραγουδιστής κάνει από την πλευρά του λόγο για επιχείρηση στοχοποίησης και διασυρμού σε βάρος του, καταγγέλοντας μέσω του δικηγόρου του τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατόπιν ελέγχου του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 2.793.000 ευρώ. Παράλληλα, απειλεί με αγωγές όσους συνεχίσουν την «συκοφαντική, άδικη και βάναυση» όπως τη χαρακτηρίζει, σπίλωση της προσωπικότητάς του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ συντάχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα. Και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης για εμάς. Γιατί αν ισχύουν όσα γράφονται, η έκθεση έχει συναχθεί ενάμισι μήνα μετά την περίφημη συναυλία που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη με διοργανωτή αθλητικό σωματείο της πόλης.

Θυμάστε που στις  7  Αυγούστου έκανε συναυλία ο Γιάννης Πλούταρχος στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς; Θυμάστε που τότε έκαναν κλιμάκια του ΣΔΟΕ… ντου από παντού; Θυμάστε που βρέθηκαν πρίπου χίλια αθεώρητα εισιτήρια, έγινε λόγος για “πάρτι φοροδιαφυγής”; Θυμάστε που μάλιστα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο τότε πρόεδρος ιστορικού σωματείου ως διργανωτής της συναυλίας και εισέπραξε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 12.000 ευρώ;

Ε, αν θυμάστε όλα αυτά, θα θυμάστε και τις διαρροές του τραγουδιστή εκεινων των ημερών ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με τους διοργανωτές και όλα από την πλευρά του ήταν νόμιμα. Λέτε αυτό να ήταν που τσάτισε τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ και τον έβαλαν στο μάτι; Λέτε η συναυλία εκείνου του αθλητικού σωματειου στην Αλεξανδρούπολη να στάθηκε η μοιραία για να ξεκινήσει αυτή η έρευνα, που κατέληξε σε αυτό το πόρισμα ενάμιισι μήνα  μετά; Περίεργη σύμπτωση…

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ… “ΑΠΟΛΟΓΙΑ” ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ