Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω χρεών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Κίνδυνο να αφαιρεθούν βαθμοί από το πρωτάθλημα της Volley League αντιμετωπίζει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όπως προκύπτει από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση Ιβάνκοβιτς.

Ο 34χρονος σέρβος ακραίος, που αγωνίστηκε στον Εθνικό την περίοδο 2006-2007, έχει προφανώς λαμβάνειν από την ομάδα του Έβρου και για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή ζητώντας τον μηδενισμό της ομάδας της Αλεξανδρούπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος. Τη σεζόν που ήταν στον Εθνικό σε 22 αγώνες της κανονικής περιόδου είχε 155/347 τελειωμένες επιθέσεις, 18 άσους, 67 άμυνες και 26 μπλοκ. 

Ευτυχώς ο Εθνικός πέτυχε αναβολή επ’ αόριστον της υπόθεσης, κάτι που τουλάχιστον δίνει την δυνατότητα στους διοικούντες του Εθνικού να προβούν άμεσα σε κάποιον διακανονισμό με τον παίκτη, ώστε να μην βρεθεί η ομάδα προ της δυσάρεστης έκπληξης να κερδίζει τα ματς στους αγωνιστικούς χώρους και να τα χάνει στα χαρτιά.

Ο Εθνικός πάντως δεν είναι η μόνη ομάδα που αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα. Ακόμα πιο σοβαρή είναι η κατάσταση με τον Παναθηναϊκό, σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί σχετικές αιτήσεις από τρεις αθλητές, τους Βασίλη Μηνούδη, Σάκη Ψάρρα και Στάθη Ντονά. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ομάδα της Κηφισιάς, αφού και σε βάρος της εκκρεμεί αίτηση αφαίρεσης βαθμών.

Αντίθετα, ματαιώθηκαν οι συζητήσεις που αφορούσαν τα ΤΑΠ ΑΕΚ και Αρης Θεσσαλονίκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ομάδες πέτυχαν τους διακανονισμούς τους με τους παίκτες στους οποίους χρωστούσαν. Και επίσης αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί για τον Παναθηναϊκό, την Κηφισιά και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και συνακόλουθα είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας βαθμών – ακόμα και υποβιβασμού όπως συνέβη στον Ηρακλή – λόγω χρεών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Αίτηση των αθλητών Δημητρίου Μανιόπουλου και DARRAIDOU PEDRO και του προπονητή Δημητρίου Καζάζη περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ ΑΕΚ: ΜΑΤΑΙΩΣΗ συζητήσεως των αιτήσεων
2.Αίτηση του αθλητή Γκόραν Ιβάνκοβιτς περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ
3.Αίτηση του αθλητή Ρικάρντο Μιτσιέλι περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ
4.Αίτηση των αθλητών Βασίλειου Μηνούδη, Ευστάθιου Ντόνα και Αθανάσιου Ψαρρά περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ για αθλητές Β. Μηνούδη και Α. Ψάρρα, ΑΝΑΒΟΛΗ για 23-10-2013 για τον αθλητή Ε. Ντονά
5.Αίτηση των αθλητών Δημητρίου Ριζόπουλου, Αντωνίου Κοντογιάννη και Χρήστου Κιόση και του προπονητή Γεωργίου Οικονομίδη περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Α.Σ. ΑΡΗΣ: ΜΑΤΑΙΩΣΗ συζητήσεως των αιτήσεων”.