Επιβεβαίωση του ThrakiSportS: Από την Θράκη στην Εθνική Κατάρ ο Τάκης Φωτεινάκης!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης αναλαμβάνει θέση ομοσπονδιακού τεχνικού στην Ομοσπονδία Μπάσκετ του Κατάρ.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Τετάρτης, επιβεβαιώνοντας προ εικοσαημέρου αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS για το μυστηριώδες ταξίδι του Τάκη Φωτεινάκη στο αραβικό εμιράτο.

Τότε, πριν περίπου τρεις εβδομάδες, αποκαλύπταμε ότι βρέθηκε σε ταξίδι – αστραπή στην Ντόχα και επισκέφθηκε το κτήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, που είναι η έδρα όλων των ομοσπονδιών της αραβικής χώρας. Αναφέραμε τότε ότι «δεν θα μας εκπλήξει αν μάθουμε ότι θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στις εθνικές ομάδες του Κατάρ».

Όπως λοιπόν επιβεβαιώνεται σήμερα, ο Τάκης Φωτεινάκης αναλαμβάνει την ομάδα εφήβων του Κατάρ, δηλαδή τα under 18. Έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας και μένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να γίνει και επισήμως η ανακοίνωση της συνεργασίας από την Ομοσπονδία του Κατάρ.

Από την Κομοτηνή θα αναχωρήσει για μόνιμη εγκατάσταση στο Κατάρ την άλλη εβδομάδα. Εκεί θα παραμείνει τουλάχιστον ένα χρόνο, παρά την πρόθεση των Καταριανών να υπογράψουν από τώρα κλειστό τριετές συμβόλαιο.

Τελικά η συμφωνία προβλέπει ένα έτος με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας για άλλα δύο, έπειτα από συμφωνία και των δύο πλευρών.  Κλειδί στην πρόσληψή του αποτέλεσε η προηγούμενη θητεία του στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θητεία που προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο βιογραφικό του, για να καταφέρει να κληθεί στο Κατάρ και να αναλάβει τον ρόλο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Εφήβων της χώρας.

Ο Τάκης Φωτεινάκης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο ThrakiSportS για την νέα αυτή πρόκληση στην καριέρα του αλλά και τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, όταν και βρέθηκε μακριά από τον πάγκο του ΓΑΣ Κομοτηνή. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί σε επόμενη ανάρτηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here