Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Super League!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Συμπληρώθηκαν σχεδόν δύο μήνες πρωταθλήματος στην Super League αλλά ουδείς επισήμως γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Football League και, αντίστοιχα, πόσες της δεύτερης κατηγορία θα ανέβουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ που έγινε την Τετάρτη (16/10) είχε – μεταξύ άλλων – ως θέμα ημερήσιας διάταξης την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τριών ΕΠΣ της Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Χρήστος Καραβασίλης, αλλά απόφαση δεν βγηκε. Τόσο λόγω χρόνου, αλλά κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης διαφωνίας.

Η Super League (που εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ από τον πρόεδρό της, Γιάννη Μώραλη και άλλα τρία μέλη) επιμένει στο «δύο ομάδες πέφτουν, δύο ανεβαίνουν», μια πρόταση που έκανε η Ξάνθη στο ΔΣ της Super League πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος και φυσικά έγινε αποδεκτή από σχεδόν όλα τα σωματεία αφού μειώνονται οι πιθανότητες υποβοβασμού. Όμως η Football League, διά του προέδρου της Σπύρου Καλογιάννη, εμμένει στο «τρεις ανεβαίνουν, τρεις πέφτουν».

 Αυτό, μάλιστα, προβλέπει και η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, με τη διεξαγωγή, μάλιστα, στο τέλος της κανονικής περιόδου αγώνων πλέι οφ. «Οι ομάδες που θα ανέβουν στην Super League είναι τρεις και θα προκύψουν με τη διαδικασία των play off. Στα play off θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου που θα αγωνιστούν σ’ ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων αγωνιστικών», ανέφερε η ανακοίνωση την ημέρα της κλήρωσης, στις 5 Σεπτεμβρίου!

Οσο για τη Super League, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δική της προκήρυξη του πρωταθλήματος, δεν αναφέρεται το πόσες ομάδες υποβιβάζονται στη Football League!

Η ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει νέο Δ.Σ. την επόμενη εβδομάδα με αποκλειστικό θέμα τη λύση του… γόρδιου δεσμού για το πόσοι θα υποβιβαστούν και πόσοι θα προβιβαστούν. Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς, αλλιώς… καλή παρέλαση να κάνουμε στις 28 Οκτωβρίου και… έχει ο Θεός. Αλλωστε, ούτε στα μισά του πρώτου γύρου δε φτάσαμε ακόμα…