Γιατί έμεινε στον πάγκο με το Λιχτενστάιν ο Τόρο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Χωρίς να κάνει δηλώσεις, αποχώρησε από τους πρώτους λίγο μετά τον τελευταία αγώνα της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιαλ της Βραζιλίας ο Βασίλης Τοροσίδης. Άλλωστε δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι, οπότε δεν χρειάστηκε να καθυστερήσει στα αποδυτήρια.

Ο Τόρο μαζί με τον “κολλητό” του το τελευταιο διάστημα Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Ορέστη Καρνέζη ήταν οι τρεις παίκτες που πριν την αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν μετρούσαν εννέα ενενηντάλεπτα. Ωστόσο με εξαίρεση τον τερματοφύλακα της Εθνικής, δεν χρησοποιήθηκαν απόψε με το Λιχτενστάιν με αποτέλεσμα να χάσουν το προνόμιο να λένε ότι αγωνίστηκαν όχι απλά σε όλα τα ματς αλλά σε όλα τα λεπτά.

Η απουσία τοσο του Τόρο που κλήθηκε να αντικατασταθεί στο δεξί άκρο της άμυνας από τον Λουκά Βύντρα όσο και του Παπασταθόπουλου μπορεί να προκάλεσε σε πολλούς απορίες, αλλά ήταν κίνηση προφύλαξης. Και οι δύο βρίσκονται στο όριο καρτών. Ξέροντας ο Σάντος ότι αφενός το Λιχτενστάιν δεν είναι και κανάς σοβαρός αντίπαλος, αφετέρου το πιθανότερο είναι να πάμε σε μπαράζ, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει μια κίτρινη που θα τους στερούσε από τον κρίσιμο αγώνα του Νοεμβρίου.

Στη νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν χάρη στα γκολ του Σαλπιγγίδη (που είναι όμως εξαιρετικό από το ξεκίνημα της φάσης) και Καραγκούνη (θεαματικό απευθείας φάουλ που πήγε δοκάρι και μέσα), έκαναν το ντεμπούτο τους στα προκριματικά οι Λουκάς Βύντρα, Ανδρέας Σάμαρης και Κλάους Αθανασιάδης ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμότων παικτών  που χρησιμοποίησε ο Φερνάντο Σάντος στους δέκα αγώνες στους 31.

Πλέον έχουμε άλλα δύο παιχνίδια το Νοέμβριο, με αντίπαλο που θα μάθουμε την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα παίξουμε τα ρέστα μας για να μάθουμε αν θα βρεθούμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε δεύτερη σερί διοργάνωση Μουντιάλ…