Απαγόρευσαν στους XanthiFans να πάνε στην Θεσσαλονίκη για το ματς με την Καλλονή!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή η εκδρομή των XanthiFans στην θεσσαλονίκη για το εκτός έδρας παιχνίδι με την καλλονή στο Χαριλάου. Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος της Ξάνθης  με αρκετή δόση ειρωνείας προς το κράτος και την Ελληνική Αστυνομία. Αναλυτικά:

“Ενημερώνουμε τα μέλη μας, αλλά και το φίλαθλο κοινό, πως ΔΕΝ θα πραγματοποιήσουμε οργανωμένη εκδρομή για τον αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΛ Καλλονής στο Κλ. Βικελίδης.
Ο λόγος είναι προφανής και όπως κατάλαβαν όλοι η άρνηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην μετακίνηση φιλάθλων που η ίδια είχε βραβεύσει πριν μερικά χρόνια ως τους πιο πολιτισμένους και υγιείς φιλάθλους. Επίσης δικαιώνονται αυτοί που ισχυρίζονται πως εφαρμόζουν την νομοθεσία και τις διάφορες διατάξεις εκεί που τους παίρνει. Κάθε Κυριακή γινόμαστε μάρτυρες μετακίνησης πολυάριθμων οπαδών συγκεκριμένων ομάδων και μάλιστα με την συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. προκαλώντας πολλές φορές επεισόδια.
Όλοι εσείς που είστε επιφορτισμένοι με την ασφάλεια, αλλά και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου …. εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί της βίας στα ελληνικά γήπεδα, αφού επιβραβεύετε με τον τρόπο σας τους οπαδούς που προάγουν τη βία και τον χουλιγκανισμό, ενώ αντίθετα τιμωρείτε αυτούς που ποτέ δεν έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους”.